x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bugetul Capitalei, adoptat după o ședință cu scandal

Bugetul Capitalei, adoptat după o ședință cu scandal

07 Mai 2021   •   19:07
Bugetul Capitalei, adoptat după o ședință cu scandal
Sursa foto: Lucian Alecu

Consiliul General al Municipiului București a adoptat vineri seara bugetul Capitalei. Bugetul a fost adoptat cu 34 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” și 15 abțineri.

„Bucureștiul are buget. Le mulțumesc celor 34 de consilieri generali de la PNL, USR PLUS și PMP, care au votat în această seară (vineri seara-n.r.) pentru a aproba bugetul Capitalei pe 2021. Deblocăm investițiile, plătim datoriile, muncim împreună pentru București”, a anunțat pe Facebook primarul general Nicușor Dan.

Acesta a anunțat încă de vineri dimineața că au fost convenite o serie de ajustări la proiectul de buget.

„Sigur, nu e un buget perfect, dar e pasul necesar și corect pentru a începe investițiile în Capitală și pentru a elimina datoriile și problemele din perioada Firea-PSD. Vom lucra împreună în continuare, inclusiv în perspectiva rectificării din a doua parte a anului, pentru a îmbunătăți abordarea în chestiunile bugetare”, a scris primarul pe Facebook.

De asemenea, viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu a anunțat că varianta de buget rezultată este „cu 1 miliard mai aproape de realitate”.

Bugetul Capitalei fusese respins cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nicusor dan