Pentru că in Romănia nu s-a mai desfiinţat nici o alianţă electorală, iar procedeul juridic prin care s-ar putea face acest lucru este destul de neclar, democraţii ar lua in calcul păstrarea, cel puţin pe hărtie, a Alianţei D.A.
Surse democrate au declarat pentru Mediafax că PD ia in calcul amănarea demersului juridic cel puţin pentru anul acesta.
"Convenţia Democrată din Romănia a fost desfiinţată juridic in instanţă?! Nu. Acest procedeu juridic poate dura mult timp, aşa că luăm in considerare inclusiv varianta ca Alianţa PNL-PD să rămănă aşa cum este acum, la fel cum şi CDR a fost destrămată de la sine", au precizat sursele citate. Dilema PD este dacă se aplică aceeaşi regulă ca şi la desfiinţarea unui partid politic, adică doar Ministerul Public poate inainta o cerere pentru desfiinţarea unui formaţiuni sau se aplică regula conform căreia cei care fac pot să şi desfacă, prin voinţa comună sau unilaterală a uneia dintre părţi.
ULTIMELE DETALII. Preşedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri că echipele de negociatori ale PD şi PNL stabilesc "ultimele detalii" pentru ocuparea mandatelor vacante de parlamentar din partea Alianţei. Cele două formaţiuni trebuie să-şi impartă şase mandate, dar deja au apărut neinţelegeri. Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri că liberalii nu vor să cedeze in favoarea PD nici un fotoliu de parlamentar din cele vacantate şi care revin Alianţei D.A., PNL fiind interesat să obţină aleşi in unele judeţe in care nu are reprezentare.