x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu, cele mai mari şanse să preia preşedinţia Senatului

Călin Popescu Tăriceanu, cele mai mari şanse să preia preşedinţia Senatului

09 Mar 2014   •   14:05
Călin Popescu Tăriceanu, cele mai mari şanse să preia preşedinţia Senatului

Fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu are cele mai mari şanse să ocupe mâine scaunul lăsat liber la Senat de Crin Antonescu, conform unor surse din PSD citate de Digi24. Funcţia de preşedinte al Camerei Superioare este liberă de marţi, când Crin Antonescu a demisionat, după un schimb dur de replici cu cu fostul aliat, Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta declara ieri că șefia Senatului ar trebui să revină unui parlamentar din zona liberală, deoarece acest lucru a fost decis în protocolul USL.

Propunerea ar urma să fie făcută mâine dimineață, la ședința de grup a PSD, iar votul în plen se va da la ora 16.00.

Orice grup parlamentar poate să vină cu un candidat pentru președinția Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu ar beneficia de sprijinul senatorilor din PSD, UNPR, PC și UDMR, care dețin majoritatea în Senat, mai spun sursele.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hașotti, a declarat la Digi24 că liberalii vor avea propriul candidat la șefia Senatului și că numele acestuia va fi decis mâine, în urma unei ședințe de grup în care oricare din cei 49 de senatori liberali poate candida pentru această funcție.

Surse liberale declarau însă că PNL îl va anunța mâine pe Teodor Atanasiu drept propunere pentru şefia Senatului.

"Domnul Tăriceanu este independent. Nu mai e membru PNL. PNL va propune propriul candidat, deși putem estima că nu vom avea majoritate. Dacă domnul Tăriceanu în costumaș roșu va fi susținut de PSD, e problema lui", afirma liderul liberal, Crin Antonescu.

Postul de președinte al Senatului a devenit vacant după ce Crin Antonescu a demisionat din această funcție, marți, în momentul în care noul Cabinet condus de Victor Ponta a venit în Parlament să ceară votul de învestitură. Funcția de șef al Senatului este deținută acum interimar de un vicepreședinte, PSD-istul Cristian Dumitrescu.

×