x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Călin Popescu Tăriceanu: PNL este în momentul de faţă izolat pe scena politică

Călin Popescu Tăriceanu: PNL este în momentul de faţă izolat pe scena politică

10 Iul 2016   •   21:23
Călin Popescu Tăriceanu: PNL este în momentul de faţă izolat pe scena politică

PNL este în momentul de faţă izolat pe scena politică, a declarat preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu duminică seară la Antena 3.

"PNL în momentul de faţă este practic izolat pe scena politică cu performanţa pe care a avut-o la locale, nu văd ce s-ar putea întâmpla până la toamnă pentru că cu acelaşi leadership nu văd o schimbare şi o creştere a capacităţii de a atrage voturi până la alegerile parlamentare. Singura soluţie pentru ei ar fi această mare coaliţie care a mai funcţionat o dată impusă de preşedintele Băsescu în anul 2009. (...) Ideea de care eu am vorbit şi anume că de fapt ceea ce se încearcă la Cotroceni este crearea după alegerile din toamnă a unui Guvern de largă coaliţie PSD-PNL, această idee nu a fost numai ideea mea, că ea apare frecvent în diverse analize, în diverse publicaţii, fie criticată de unii, fie, ceea ce este foarte interesant, susţinută de divizia de presă loială Cotroceniului şi Guvernului", a afirmat liderul ALDE.

El a precizat că relaţia politică PSD-ALDE este una foarte bună, iar relaţia personală cu liderul social-democrat Liviu Dragnea este una de încredere.

"Domnul Dragnea sigur că a negat şi eu discut cu el şi avem o relaţie politică foarte bună care se desfăşoară pe diferite planuri, fie că vorbim de colaborarea politică între partide, fie de cea din Parlament, fie cea mai recentă la nivel local, unde înţelegerile pe care noi le-am convenit au funcţionat foarte bine şi lucrul acesta mă bucură fiindcă a creat încredere între partidele noastre şi relaţia cu personală cu Liviu Dragnea este una de încredere care contează foarte mult în ceea ce înseamnă proiectele politice de viitor. În această privinţă nu am un comentariu de făcut, nu este ideea PSD-ului, ideea provine din zona PNL-ului care încearcă cu orice modalitate şi preşedintele evident să aducă PNL la guvernare de la toamnă pentru că sigur preşedintele are nevoie din punct de vedere politic de un sprijin. (...) Nu că ar exista o opţiune la nivelul PSD-ului, nu mă înţelegeţi greşit. Şi-a dat seama şi PSD şi sigur Liviu Dragnea este de acord, suntem pe aceeaşi lungime de undă în ceea ce priveşte această analiză", a mai afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că i se pare necesară ideea ca România să aibă un proiect de ţară.

"Ideea unui proiect de ţară nu o resping de plano. De ce ? Pentru că este o ideea care mi se pare necesară şi despre care eu am vorbit începând din anul 2008, în campania prezidenţială din 2014 am fost singurul care am venit cu această idee - necesitatea ca România să aibă un proiect de ţară", a spus preşedintele ALDE. AGERPRES

×