x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Campanie cu penibilii pământului

Campanie cu penibilii pământului

de Georgiana Ionita    |    14 Noi 2016   •   10:30
Campanie cu penibilii pământului
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

După episodul în care Alina Gorghiu încerca să convingă o copilă să-i deschidă ușa casei pentru a-i prezenta materiale de campanie, a venit rândul lui Victor Ponta să se dea în stambă cu un filmuleţ de campanie. Candidat pe listele PSD Gorj, fostul premier s-a filmat la Masa Tăcerii din Târgu- Jiu, ținând în mâna un calup de salam.

Luna trecută, președintele Klaus Iohannis s-a fotografiat la Târgu Jiu pe un scaun de la Masa Tăcerii, celebra lucrare a lui Constantin Brâncuși, deși contactul cu operele marelui sculptor era interzis. Gestul lui Iohannis a trezit “spiritul civic” în Victor Ponta, care l-a mustrat pe şeful statului într-un filmuleț de campanie realizat la locul faptei. „Domnule preşedinte Iohannis, mă aflu la cea mai nouă atracţie turistică din Târgu-Jiu, scaunul pe care dumneavoastră aţi stat. Vreau să vă rog să învăţaţi, să înţelegeţi, că pe Masa Tăcerii nu se mănâncă nici măcar salam săsesc, Poarta Sărutului nu se închide şi că pe Coloana Infinită (n.r. - Coloana Infinitului) nu se atârnă rufe la uscat. Dacă o să învăţaţi mai mult despre România, sunt convins că o să ne respectaţi mai mult. În calitate de cetăţean şi deputat de Gorj, vă mulţumesc pentru reclama pe care ne-aţi făcut-o. Aş vrea să ne respectaţi mai mult!”, i-a transmis Ponta lui Klaus Iohannis.

Râde ciob de oală spartă

Clipul a devenit viral pe internet, iar reacțiile fanilor nu au întârziat să apară. Un român chiar i-a atras atenția fostului premier că se spune “Coloana Infinitului”, şi nu “Coloana Infinită”. Deși critică gestul lui Iohannis, în 2013, pe vremea când era premier, aflat într-o vizită privată la Orăștie, Victor Ponta a intrat și s-a fotografiat în situl UNESCO Sarmizegetusa Regia, deşi cetatea era închisă publicului.
 

Victor Ponta este la al treilea mandat ca deputat de Gorj. Anul acesta îl vrea pe al patrulea.

×