x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Candidat respins de BEM la Primăria Cluj-Napoca, acceptat de instanță

Candidat respins de BEM la Primăria Cluj-Napoca, acceptat de instanță

23 Aug 2020   •   21:07
Candidat respins de BEM la Primăria Cluj-Napoca, acceptat de instanță
Sursa foto: Victor Stroe

Candidatura lui Petru Mîndru din partea Partidului România Noastră la Primăria Cluj-Napoca, respinsă de Biroul Electoral Municipal, din cauza listei depuse, care conținea semnături de la persoane moarte, a fost acceptată de magistrații Tribunalului Cluj.

Tribunalul Cluj a admis apelul declarat de Partidului România Noastră împotriva unei decizii a Judecătoriei, care a menținut hotărârea luată de Biroul Electoral Municipal, prin care candidatura lui Petru Mîndru nu a fost acceptată.

„Anulează Hotărârea nr. 49/19.08.2020 a Biroului Electoral de Circumscripție nr.1 -Municipiul Cluj-Napoca și dispune admiterea candidaturii numitului Mîndru Petru la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca”, se arată în decizia luată de Tribunalul Cluj.

Reprezentații BEM Cluj-Napoca au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că la verificarea listei cu semnături s-au descoperit foarte multe documente de identitate cu serii eronate sau expirate, semn că ar fi provenit dintr-o bază de dată mai veche, semnături de la persoane decedate, persoane care nu domiciliază în Cluj-Napoca, persoane cu adresă incompletă sau cetățeni români cu domiciliul în străinătate.

„Se mai observă că lista de susținători pare a fi întocmită și semnată de aceeași persoană”, au aratat reprezentanții BEM, care i-au respins candidatura.

Pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca sunt, în total, 14 candidați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: petru mindru cluj-napoca alegeri locale