x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Casa Poporului rămâne necârpită

Casa Poporului rămâne necârpită

de Andreea Dumitrache    |    29 Iul 2015   •   17:22
Casa Poporului rămâne necârpită

Deşi au peste un milion de euro în buget, bani pentru reparaţii, deputaţii nu reuşesc să-i cheltuiască. Cea mai urgentă este refacerea terasei de la etajul trei, terasă care se întinde pe o suprafaţă de aproape 2.000 de metri pătraţi. Lucrarea a fost scoasă la licitaţie de trei ori, însă reprezentanţii firmelor nu s-au înghesuit mai deloc. Oamenii de afaceri s-ar teme de anchetele DNA.

În ultimul an, Palatul Parlamentului nu a reuşit să mai semneze contracte cu constructorii, iar reparaţiile nu se mai realizează. Administratorii Camerei Deputaţilor mai fac o încercare şi lansează din nou licitaţia pentru refacerea terasei. „Noi îi aşteptăm pe toţi cei care au firme specializate, sperăm să vină cât mai mulţi acum, e bine pentru noi că am rezolvat problema, dar şi pentru ei, va fi o carte de vizită să aibă în portofoliu Palatul Parlamentului”, a declarat pentru Jurnalul Naţional secretarul general adjunct al Camerei Deputaţilor, George Dumitrică.

Terasa n-a mai fost reparată de peste zece ani, aşa că apa de ploaie intră prin chiturile şi rosturile plăcilor şi se infiltrează în pereţi. Sub terasă se întind peste douăzeci de săli de şedinţă şi birouri ale parlamentarilor şi ale angajaţilor lor. Cu toţii vin cu teamă la muncă din cauza riscului ca tencuiala să le cadă în cap şi a contactării unor boli respiratorii de la sporii de mucegai.

„Am avut cazuri în care bucăţi mari de tencuială s-au desprins şi au căzut pe birourile funcţionarilor. Avem şi reclamaţii din partea funcţionarilor publici, aerul pe care îl respiră este practic îmbibat cu vapori de mucegai şi nu-şi pot face treaba”, a mai spus George Dumitrică.

Cu lifturile în aer
Nici contractul privind retehnolgizarea ascensoarelor nu a fost atribuit. Aşa că unsprezece lifturi care au elemente de azbest cancerigen au fost oprite. Lifturile sunt în bună stare de funcţionare, însă normele Uniunii Europene au obligat România să elimine azbestul din construcţii. Dacă până la toamnă firmele nu vor lua contractul de retehnologizare a lifturilor, parlamentarii vor fi obligaţi să mai urce şi pe scări. În plus, Camera Deputaţilor va pierde banii la următoarea rectificare bugetară.
 

×