x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazanciuc: Proiectul de modificare a Codului Administrativ va fi respins de deputaţi

Cazanciuc: Proiectul de modificare a Codului Administrativ va fi respins de deputaţi

03 Mai 2020   •   15:59
Cazanciuc: Proiectul de modificare a Codului Administrativ va fi respins de deputaţi

Robert Cazanciuc spune că proiectul de modificare a Codului Administrativ va fi respins de deputaţi: „Mult zgomot pentru nimic”.

„Mult zgomot pentru nimic. Am primit, începând de ieri, numeroase întrebări despre o iniţiativă UDMR, care a trecut recent în mod tacit de Senat, şi prin care autorităţile locale ar fi obligate, mai nou, să folosească limba unei minorităţi în localităţile în care aceasta ar avea 20% din populaţie. Caut repede printre ştiri pentru a încerca să înţeleg despre ce iniţiativă este vorba. Niciuna însă nu făcea referire la vreun proiect anume”, a scris Robert cazanciuc pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat că a sunat un expert în materia drepturilor pentru minorităţi, care l-a asigurat că nu există o astfel de prevedere, dar şi că a vorbit cu o persoană de la UDMR, care i-a explicat că prevederile din proiect există deja din 2001 în Legea administraţiei publice locale, lege care permite folosirea limbii minorităţilor în localităţile unde sunt cel puţin 20% minoritari.

„O veste bună: săptămâna viitoare, Camera Deputaţilor va constata paralelism cu textul Codului Administrativ în vigoare şi, cu sprijinul PNL care l-a avizat alături de UDMR în Comisia de Sănătate din Senat, va respinge iniţiativa!”, a transmis Cazanciuc.

Senatul a adoptat tacit modificarea Codului Administrativ propusă de UDMR, care prevede că autorităţile sunt obligate să folosească limba minorităţilor în anumite zone.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: robert cazanciuc Cod administrativ