x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cazul Norica: Restructurarea, o posibilă soluţie

Cazul Norica: Restructurarea, o posibilă soluţie

de Monica Iordache Apostol    |    22 Ian 2008   •   00:00
Cazul Norica: Restructurarea, o posibilă soluţie
Sursa foto: Karina Knapek/

Nominalizarea Noricăi Nicolai pentru portofoliul Justiţiei ar putea conduce Cabinetul Tăriceanu spre o restructurare, ca singură soluţie pentru deblocarea situaţiei de la şefia acestui minister.

Nominalizarea Noricăi Nicolai (foto) pentru portofoliul Justiţiei ar putea conduce Cabinetul Tăriceanu spre o restructurare, ca singură soluţie pentru deblocarea situaţiei de la şefia acestui minister. Deşi poziţia oficială a PNL, exprimată ieri după şedinţa Biroului Politic al partidului de vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu, este aceea că Norica Nicolai va fi susţinută în continuare pentru postul de ministru, Guvernul nu se grăbeşte să trimită sesizarea la Curtea Constituţională. Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat că în şedinţa conducerii PNL premierul Tăriceanu a spus că scrisoa­rea care ar trebui trimisă Curţii Constituţionale este un su­biect de care se ocupă Guvernul, nu PNL. Surse guvernamentale au explicat că premierul vrea să se asi­gure mai întâi că răspunsul Curţii nu va fi unul negativ. “Este riscant să trimiţi sesizarea la Curtea Constituţională şi să te trezeşti că răspunsul va fi unul interpretabil, care să îi dea posibilitatea preşedintelui să se opună în continuare numirii unui ministru”, au declarat sursele citate. “Probabil că o decizie nu va fi luată mai devreme de o săptămână”, au precizat aceleaşi surse, adăugând că responsabil cu “tatonarea” judecă­torilor Curţii este Tudor Chiuariu.

 

Dacă vor ajunge la concluzia că vor primi un răspuns negativ de la Curte, liberalii s-au gândit la două soluţii. Una ar fi aceea de a conti­nua să invoce decizia anterioară a Curţii Constituţionale, privitoare la Adrian Cioroianu, care îi interzice preşedintelui dreptul de veto în numirea unui ministru, plusând pe faptul că şeful statului este responsabil de blocarea activităţii Ministerului Justiţiei. O a doua variantă, pe care liberalii vor să o ia în consi­derare doar în ultimă instanţă, este restructurarea guvernamentală şi obţinerea unui vot din partea Parlamentului.

×
Subiecte în articol: politic