x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce schimbări în Justiție anunță Liviu Dragnea: „Toţi trebuie să răspundă pentru toţi”

Ce schimbări în Justiție anunță Liviu Dragnea: „Toţi trebuie să răspundă pentru toţi”

03 Ian 2017   •   10:30
Ce schimbări în Justiție anunță Liviu Dragnea: „Toţi trebuie să răspundă pentru toţi”

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră necesară lansarea unei dezbateri ample şi rapide pe tema unui echilibru în justiţie, pentru identificarea unei "căi de urmat", astfel încât oamenii care respectă legea să nu se mai simtă "vânaţi în ţara lor", făcând referire la Legea răspunderii magistraţilor.

Potrivit preşedintelui PSD, toţi cetăţenii, indiferent de funcţia pe care o deţin în stat, trebuie să răspundă în mod egal în faţa legii.

Toţi trebuie să răspundă pentru toţi. Ăsta e un subiect care s-a tot discutat în ultimele luni, despre acest domeniu, cu foarte multă patimă, cu foarte multă tensiune, cu foarte mult interes, cu subiecte aşa zise tabu, de care nu se putea atinge nimeni, nici măcar nu le poţi menţiona Dacă spui ceva, înseamnă că vrei să distrugi un sistem. Am văzut discutându-se mult în campania electorală despre legea răspunderii magistraţilor. Opinia mea - eu nu resping ideea de a exista o lege privind răspunderea magistraţilor, dar doar în condiţia în care se realizează un cadru legal pentru a asigura şi protecţia judecătorilor. Se tot vorbeşte de presiunea supra judecătorilor. Eu nu sunt de acord să venim cu legea privind răspunderea magistraţilor care să-i facă şi mai timoraţi. Trebuie să existe totuşi un echilibru, un sistem în care judecătorii să fie protejaţi, pentru ca toţi să fim siguri că atunci când judecătorii iau o decizie o iau doar prin prisma conştiinţei sale”, a declarat Dragnea, luni, la România TV.

El a subliniat că şi deciziile CCR trebuie să fie în acord cu legislaţia.

„Nu mai putem sta cu ele aşa. Şi cred că pe acest domeniu trebuie rapid iniţiată o dezbare serioasă, fără să existe subiecte tabu, toate trebuie discutate. (...) Să fie implicate asociaţiile magistraţilor, societatea civilă, oameni din presă care ştiu domeniul şi care sunt bine intenţionaţi, parlamentari, specialişti, avocaţi, notari. Dar nu o discuţie care să dureze la nesfârşit şi nu o discuţie cu patimă sau cu interese ascunse. Această dezbatere trebuie să fie lansată cât de curând. Este important ca fiecare om din România să ştie că, dacă n-a furat, nu a luat mită, dacă nu a dat mită, că nu a dat în cap, că n-a omorât pe cineva, trebuie să ştie că poate dormi liniştit. Asta este foarte important şi este un lucru care deja se vorbeşte peste tot - oricine este speriat că pe baza legislaţiei actuale oricine poate fi luat pentru orice”, a mai spus Dragnea.

Sursă: Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea