x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spun politicienii despre intervenția brutală a ANAF-ului din sediul televiziunii Antena 3

Ce spun politicienii despre intervenția brutală a ANAF-ului din sediul televiziunii Antena 3

17 Feb 2016   •   09:02
Ce spun politicienii despre intervenția brutală a ANAF-ului din sediul televiziunii Antena 3
Sursa foto: Oana Pavelescu

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului:
Descinderea brutală şi supranu-merică organizată de ANAF la sediul unei televiziuni, cu controlul identității persoane-lor aflate în sediu, un control abuziv, din care probabil nu a lipsit decât folosirea gazelor lacrimogene, mi se pare că ajunge să fie expresia ultimă a exceselor permanente care se întâmplă în România. Vă solicit ca în numele Senatului să cerem primului-ministru al României să dea explicații referitoare la acțiunile unei institu-ții aflate în subordinea Guvernului.

Attila Verestoy, UDMR:
Nu putem fi bănuiți că am iubi Antena 3. Nu putem fi acuzați că suntem partizanii unui trust de media. Dar, în concepția noastră, democrația înseamnă să asigurăm dreptul de a se expu-ne părerile celor care nu sunt de acord cu noi. Sunt şi alte trusturi media care au scadențe de mult uitate. Nu este doar o măsură de reprimare a unui trust de presă, este o măsură discriminatorie.

Marius Obreja, PNL:
Partidul Național Libe-ral încurajează şi sprijină acțiunile instituțiilor statului, de la cap şi până la coadă, în spiritul şi în litera legii. Dar nici PNL, nici eu, nu suntem de acord cu acțiunile în care institu-țiile statului îşi depăşesc atribuțiunile sau intră într-o zonă a abuzului. Cred că, zilele următoare, ce s-a întâmplat la Antena 3 se va lămuri. Statul poate să acționeze calm şi cumpătat pentru aplica-rea legii.

Ion Iliescu:
Intervenția din sediul televiziunii Antena 3 a fost o demonstrație de forță, cu nimic justifi-cată. Asta se petrece într-o țară al cărei Guvern se revendică - şi se legitimează - de la societatea civilă, ceea ce nu este doar un soi de ironie, ci şi un nonsens. Nu cred că limitarea libertăților fundamentale este scopul Guvernului şi al instituțiilor sale. Ne aflăm într-un moment extrem de periculos pentru viitorul demo-crației româneşti.

Victor Boștinaru, europarlamentar:
S-ar părea că astăzi libertatea de exprimare este mai amenințată chiar ca pe vremea lui Traian Băsescu. Cele cinci zile date de executor pregătesc condițiile pentru închiderea gurii jurnaliştilor. Şi acest lucru nu este doar grav în sine, ci este profund anticonstituțional şi nu s-a mai întâmplat în Europa ultimilor ani un asemenea lucru de care şi Putin ar fi mândru.

Liviu Dragnea:
Nu există niciun fel de explicație logică pentru care funcționarii ANAF, în sediul unei televiziuni, legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns în situația în care au legitimat şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membrii unor partide, inclusiv un senator. De când funcționarii ANAF au această competență? Nu punem sub semnul întrebării decizia instanței, dar e la mintea oricui că nu poți evacua o familie dintr-un apartament în cinci zile, darămite cinci televiziuni.

×