x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Klaus Iohannis despre implicarea SRI în procesul de justiţie

Ce spune Klaus Iohannis despre implicarea SRI în procesul de justiţie

05 Iun 2015   •   23:00
Ce spune Klaus Iohannis despre implicarea SRI în procesul de justiţie
Sursa foto: Dragos Asaftei

Preşedintele Klaus Iohannis afirmă că nu are date că SRI s-ar fi implicat în afara limitelor legale în procesul de justiţie şi punctează că cine are dovezi concrete ar face bine să i le pună la dispoziţie.

"Dacă CSM îmi solicită acest lucru, cu siguranţă că o s-o fac. Dar deocamdată CSM nu mi-a solicitat o astfel de intervenţie şi la momentul acesta nu am niciun fel de date care să-mi arate că SRI s-ar fi implicat peste sau în afara limitelor date de lege în procesul de justiţie", a spus Iohannis într-un interviu acordat vineri TVR 1, întrebat dacă va media un eventual conflict între SRI şi justiţie, aşa cum i-au cerut anumite asociaţii de magistraţi.

El a subliniat că cine are dovezi concrete în acest caz ar face bine să i le pună la dispoziţie.

"Dacă cineva din aceste asociaţii, de exemplu, are dovezi concrete, atunci sigur ar face foarte bine să mi le pună la dispoziţie, dar vorbim de lucruri clare, nu de anumite afirmaţii care se fac în talk show-uri la televizor. Dacă cineva are probe pentru aşa ceva, atunci ar fi un lucru destul de serios sau foarte serios, ca să nu mă exprim greşit, şi care trebuie analizate în primul rând de către CSM, care este garantul independenţei justiţiei în România", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă a existat o decizie a CSAT privind monitorizarea de către SRI a cazurilor de corupţie până la o soluţie finală, după cum a susţinut fostul preşedinte Traian Băsescu, Iohannis a răspuns că de când este el preşedinte, "astfel de chestiuni nu au fost discutate în CSAT".

"În măsura în care CSM sesizează preşedintele României sau CSAT cu anumite chestiuni foarte concrete, eu sunt foarte decis să vedem cum se poate analiza, cum se poate verifica pentru a face lumină. Interesul meu e să nu existe dubii în aceste speţe", a mai afirmat şeful statului.

Sursa Agerpres 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis