x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu îi cere lui Cîțu să nu se mai plângă de cheltuielile mari cu salariile de la stat

Ciolacu îi cere lui Cîțu să nu se mai plângă de cheltuielile mari cu salariile de la stat

de Alice Petrescu    |    08 Apr 2021   •   15:13
Ciolacu îi cere lui Cîțu să nu se mai plângă de cheltuielile mari cu salariile de la stat
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl critică pe premierul Florin Cîțu după anunțul acestuia cu privire la creșterea cheltuielilor de personal: „Să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie”.

 

 

Social-democratul îi acuză pe guvernanți că au angajat în ultima perioadă mulți bugetari, iar acum se plâng ca nu pot suporta cheltuielile.

„Să vii la pupitrul Executivului și să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii - cu pandemia, Cîțu - cu mitomania! ”, spune Ciolacu.

Liderul PSD susţine că premierul şi şefii coaliţiei alimentează „robinetul angajărilor politice”.

„Ați angajat peste 15.000 de pile de partid, plătite generos să stea pe Facebook și să vă laude postările, ați inventat posturi noi pretutindeni în administrație, de la prefecturi până la conducerile TVR și Radio, unde dublați șefii, ca să fie pace în Coaliție, dați concedii suplimentare întreg personalului ANAF, cu sporuri cu tot, că doar prin vacanțe repetate vor crește încasările la buget. Să vii la pupitrul Executivului și să plângi că nu poți controla cheltuielile în vreme ce chiar tu și șefii Coaliției alimentați robinetul angajărilor politice este curată patologie! Românii - cu pandemia, Cîțu - cu mitomania”, a scris Ciolacu, pe pagina sa de socializare.

Reacţia lui Ciolacu vine în contextul în care premierul Florin Cîţu a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, o creştere a cheltuielilor de personal.

„Am discutat puţin despre cheltuielile de personal, pentru execuţia bugetară pe primele două luni şi ceea ce avem preliminar pe luna martie arată o creştere a cheltuielilor de personal. I-am cerut ministrului finanțelor să prezinte în şedinţa următoare o extrapolare pe baza execuției bugetare a cheltuielilor de personal până la finalul anului pentru toţi ordonatorii de credit, pentru că avem o limită de 110 miliarde de lei în buget, pe care nu o vom depăși. Mie îmi arată că, până acum, execuţia arată o creștere mai mare decât estimam a cheltuitelor bugetare a cheltuielilor de personal şi vreau să ştiu de unde vine această cheltuială de personal mai mare, pentru că ştiţi foarte bine că legislația în vigoare nu ar fi permis acest lucru”, explica  șeful Executivului.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu