x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, deranjat de discuțiile despre rotație și schimburi de ministere

Ciolacu, deranjat de discuțiile despre rotație și schimburi de ministere

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2023   •   06:20
Ciolacu, deranjat de discuțiile despre rotație și schimburi de ministere
Sursa foto: Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Brăila, că a fost deranjat de discuțiile din spațiul public privind rotația și împărțirea ministerelor și că el nu își dorește să fie „prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”.

Întrebat dacă ar putea interveni probleme în numirea sa ca premier, după rotația din luna mai, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „atributul constituțional de desemnare a prim-ministrului este, conform Constituției, a președintelui României”, iar rotația este stipulată într-un acord politic care a constituit coaliția.

„Eu sunt ferm convins că se va respecta acest lucru”, a răspuns Ciolacu în cadrul unei conferințe de presă la Brăila.

Ciolacu a mai spus că nu a început nicio negociere pe ministere și crede că altele ar trebui să fie acum prioritățile Guvernului și ale miniștrilor.

„Pe mine m-a deranjat foarte mult faptul că s-a vorbit așa de mult despre această rotație și de schimburi de ministere în spațiul public: este anormal, pentru că în acel moment eficiența ministrului începe să scadă, într-un minister nu există numai ministrul, există un aparat întreg și cred că a fost o greșeală, mai ales pentru cei care s-au trezit vorbind în spațiul public. Sunt ferm convins că va fi o schimbare foarte rapidă, noi lucrăm deja la programul de guvernare și o să mergem pe urmă cu el în coaliție și o să-l uniformizăm, fiindcă, repet, sunt două partide, unul social-democrat și unul liberal, și trebuie să găsim calea de mijloc. Nu cred că vor fi foarte multe negocieri. Chiar dacă repet ce-am spus în conferință, întotdeauna din trecut trebuie să învățăm greșelile. Eu nu îmi doresc să fiu prim-ministrul unui Guvern tras în căciulă”, a mai spus președintele PSD.

Ciolacu a precizat că își doreșțe un Guvern eficient, cu oameni care știu să conducă ministerele.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu rotatie guvern