x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, despre anunţul lui Scholz privind Schengen: Românii merită cu prisosinţă această decizie

Ciolacu, despre anunţul lui Scholz privind Schengen: Românii merită cu prisosinţă această decizie

29 Aug 2022   •   14:33
Ciolacu, despre anunţul lui Scholz privind Schengen: Românii merită cu prisosinţă această decizie
Sursa foto: Lucian Alecu

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, luni, că salută poziţia cancelarului german Olaf Scholz în privinţa aderării României în Spaţiul Schengen, menţionând că românii merită "cu prisosinţă" această decizie, iar "ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanţi lideri de stânga ai Europei".

"Salut poziţia cancelarului german Olaf Scholz care susţine că România îndeplineşte toate condiţiile pentru aderarea la spaţiul Schengen. Este ceea ce atât eu, cât şi mulţi colegi din PSD, am afirmat în toate discuţiile cu colegii noştri europeni. Românii merită cu prisosinţă această decizie!", a scris Ciolacu, pe Facebook.

El a mai adaugat că, astfel, atât românii care călătoresc în scop personal sau turistic, cât şi transportatorii de mărfuri nu vor mai fi nevoiţi să piardă timp preţios cu verificările de la graniţele statelor membre Schengen.

"Mai ales în cazul transportatorilor, asta va însemna scurtarea semnificativă a timpilor de aşteptare în frontieră, deci curse operate mai rapid, cu costuri mai reduse", a mai arătat liderul PSD.

Ciolacu a subliniat că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanţi lideri de stânga ai Europei.

"Îi mulţumesc lui Olaf Scholz pentru susţinerea sa sinceră în favoarea României. Ca lider al PSD, mă bucur mult că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanţi lideri de stânga ai Europei. Asta înseamnă stânga, solidaritate şi sprijin exact când este mai multă nevoie!", a mai scris Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a transmis şi un mesaj pe Twitter.

Cancelarul german Olaf Scholz a apreciat luni că Bulgaria, Croaţia şi România îndeplinesc criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, transmite Reuters.

În textul discursului pe care urmează să îl ţină la reuniunea UE de la Praga, Scholz consemnează că "Schengen este una din cele mai mari realizări ale Uniunii Europene şi trebuie să o protejăm şi să o dezvoltăm. Asta înseamnă, de altfel, închiderea golurilor rămase" şi afirmă că "Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru calitatea de membre cu drepturi depline".

"Voi acţiona pentru ca ele să devină membre cu drepturi depline", promite cancelarul.

×