x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, întâlnire cu membrii comunității evreiești internaționale: Să combatem antisemitismul

Ciolacu, întâlnire cu membrii comunității evreiești internaționale: Să combatem antisemitismul

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2024   •   15:45
Ciolacu, întâlnire cu membrii comunității evreiești internaționale: Să combatem antisemitismul
Sursa foto: Hepta/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit luni cu reprezentanții organizațiilor internaționale evreiești, reuniți la București, cu prilejul evenimentelor dedicate Reuniunii Consiliului Rabinic și a Liderilor evrei internaționali.

Întâlnire a avut loc cu prilejul evenimentelor dedicate Reuniunii Consiliului Rabinic și a Liderilor evrei internaționali, precum și al împlinirii a 145 de ani de la acordarea primelor cetățenii române evreilor din România.

Premierul Ciolacu a evidențiat, cu acest prilej, soliditatea relației și continuitatea de peste șapte decenii a bunelor relații dintre România și Israel, „cel mai apropiat aliat și partener special și de încredere al țării noastre în Orientul Mijlociu”.

Totodată, premierul a amintit cooperarea „foarte bună” cu Federația Comunităților Evreiești din România și cu președintele federației, Silviu Vexler, în direcția eforturilor de prevenire și combatere a antisemitismului.

„Dezvoltarea și implementarea de măsuri, politici sau strategii holistice, eficiente și durabile în toate domeniile relevante nu este posibilă în absența unui parteneriat solid cu comunitățile evreiești. Este important, de asemenea, pentru întreaga societate să consolidăm ceea ce am început prin adoptarea celei de-a doua Strategii naționale pentru prevenirea și combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură (2024-2027), precum și prin introducerea materiei Istoria Evreilor. Holocaustul în programa de studiu obligatorie la clasele a XI-a și a XII-a începând din anul școlar 2023-2024”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu evreu antisemitism