x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, întâlnire cu Orban: Proiect de tren de mare viteză București-Budapesta

Ciolacu, întâlnire cu Orban: Proiect de tren de mare viteză București-Budapesta

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   11:54
Ciolacu, întâlnire cu Orban: Proiect de tren de mare viteză București-Budapesta
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit vineri cu prim-ministrul Ungariei Viktor Orban. Cei doi au discutat despre relațiile bilaterale și au convenit începerea studiului de fezabilitate pentru realizarea unei legături feroviare de mare viteză București-Budapesta.

„Am avut astăzi o discuție pragmatică cu Prim-Ministrul Ungariei, domnul Viktor Orban, pe subiectele de interes comun ale cooperării noastre bilaterale. Schimburile noastre comerciale se ridică la aproximativ 13 miliarde de euro și am agreat împreună cu omologul maghiar că există în continuare un potential neexploatat”, a scris vineri pe Facebook Marcel Ciolacu.

Conform acestuia, s-a convenit începerea studiilor de fezabilitate privind realizarea unui proiect bilateral - legătura feroviară de mare viteză Budapesta–București, „un proiect strategic, de interes regional, cu impact la nivelul rețelelor feroviare din regiunea Europei Centrale”.

Marcel Ciolacu susține că, „România se bazează pe acțiunea onestă a Ungariei pentru consolidarea Agendei strategice europene”, în condițiile în care Ungaria deține în acest semestru președinția Consiliului UE. Totodată, acesta i-a mulțumit lui Viktor Orban pentru susținerea aderării României la spațiul Schengen și cu frontierele terestre.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Viktor Orban