x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, după explozia la bordul unei nave: O intervenție în timp real, de excepție, a tuturor

Ciolacu, după explozia la bordul unei nave: O intervenție în timp real, de excepție, a tuturor

de Redacția Jurnalul    |    20 Sep 2023   •   14:00
Ciolacu, după explozia la bordul unei nave: O intervenție în timp real, de excepție, a tuturor
Sursa foto: Lucian Alecu

„A fost o intervenție în timp real, de excepție, a tuturor celor implicați”, spune Marcel Ciolacu, după ce o explozie a avut loc miercuri dimineața între Sulina și Canalul Bîstroe, la o navă sub pavilion Togo, iar autoritățile române au evacuat marinarii de pe navă.

„Nu avem nicio victimă. Cu adevărat, în acest moment se analizează care este cauza efectivă. (...) Nu este pusă în pericol navigația pe canalul Sulina. Dimpotrivă, nava era în ape adânci, deci nu sunt probleme din acest punct de vedere. Chiar o intervenție în timp real, de excepție, a tuturor celor implicați”, spune Marcel Ciolacu.

O explozie a avut loc miercuri dimineața între Sulina și Canalul Bîstroe la o navă sub pavilion Togo.

Mesajul de urgență „MAYDAY” a fost transmis miercuri, la ora 06.50, privind o explozie la bord.

Explozia a avut loc, din primele informații, în sala mașinilor. Marinarii prezenți pe navă le-au spus autorităților române că cel mai probabil a fost lovită o mină și aceasta a explodat.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acționa în sprijinul autorităților civile responsabile de intervenție și pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu nava explozie