x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Pensiile vor crește, categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România

Ciolacu: Pensiile vor crește, categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   15:30
Ciolacu: Pensiile vor crește, categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România
Sursa foto: facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că pensiile vor crește anul viitor în două etape, așa cum era prevăzut. Categoric, în anul 2024 nu va fi nicio mărire de taxe în România, a continuat prim-ministrul, referindu-se la discuțiile privind sursa de finanțare pentru creșterea pensiilor.

Declarațiile au fost făcute joi, înainte de ședința de Guvern, care a întârziat mai bine de două ore din cauza discuțiilor ce vizează banii pentru pensii.

Vor fi eliminate toate inechitățile din sistemul public de pensii între femei și bărbați și între cei pensionați pe diferite legi, a explicat premierul.

Marcel Ciolacu a mai spus că majorarea pensiilor în două etape nu va duce la creșteri de taxe în România. De asemenea, premierul i-a cerut ministrului de Finanțe să prezinte un plan clar privind colectarea la buget și digitalizarea ANAF

„Am parcurs avizul Ministerului de Finanțe și categoric în anul 2024 nu va fi nicio mărire de impozite în România. Mai mult în cererea de plată nr. 4 este nevoie de o reformă fiscală. Până la reformă aștept de la ministrul Finanțelor un plan de măsuri administrativ asumat în ceea ce privește colectarea la bugetul de stat cât și planul concret în ceea ce privește digitalizarea ANAF-ului”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Vreau să știu termene clare, a încheiat Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ciolacu pensii finante