x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Avem nevoie de o nouă generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii

Cioloş: Avem nevoie de o nouă generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii

25 Noi 2016   •   22:36
Cioloş: Avem nevoie de o nouă generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii

Premierul Dacian Cioloş afirmă, într-o postare pe pagina sa de socializare, că răul cel mai mare pe care l-a făcut regimul comunist societăţii româneşti a fost minciuna promovată la rang de guvernare, iar pentru a pune adevărul în locul minciunii este nevoie de curaj, asumare individuală, dar şi de o nouă generaţie politică.

"Istoricul Neagu Djuvara spunea că cel mai mare rău pe care regimul comunist l-a făcut societăţii româneşti a fost minciuna, promovata la rang de guvernare şi înrădăcinata în toate sistemele vitale. Minciuna care, aş continua eu, a instituit frica, intoleranţa, duplicitate", spune Cioloş, în comentariul postat vineri seara pe Facebook.

El subliniază că România trebuie reaşezată pe valori cum sunt adevărul, responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea.

"Avem nevoie de curaj, de asumare individuală, dar şi de o noua generaţie politică pentru a pune, la nivel societal, adevărul în locul minciunii, pentru a înţelege că responsabilitatea, încrederea, pro-activitatea, toleranţa, umanitatea şi solidaritatea aparţin firescului, normalităţii. Împreună, trebuie să reaşezăm România pe aceste valori", subliniază Cioloş.

El mai menţionează că în urmă cu două zile a participat la lansarea cărţii "Mentalitate deschisă" editată de Institutul Dezvoltării Personale pentru că a simţit nevoia să sublinieze "cât de importantă este o astfel de mentalitate pentru a construi împreună o altfel de Românie".

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos cioloş premier facebook