x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, despre ANAF şi cazul Antenelor: Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanţe

Cioloş, despre ANAF şi cazul Antenelor: Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanţe

16 Feb 2016   •   18:22
Cioloş, despre ANAF şi cazul Antenelor: Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanţe
Sursa foto: Steluta Popescu

Premierul Dacian Cioloş a confirmat că va merge miercuri, în plenul Senatului, dar a precizat că nici el, şi nici ministrul de finanţe nu au fost întrebaţi de ANAF privind cazul Antenelor şi că, în acest context, nu are ce explicaţii să dea pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenţii "care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii".

"Să nu cerem guvernului independent, în câteva luni de zile, să rezolve probleme care au fost lăsate în aşteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3 (...) E o decizie judecătorească acolo şi ANAF-ul s-a trezit fix acuma să o scoată, pe ultima sută, fără să întrebe pe nimeni. Eu nu am fost întrebat. Nici eu, nici doamna ministru de finanţe - nu că trebuia să fim informaţi formal - preşedintele ANAF decide cum aplică legea, trebuia să o aplice mai demult (...) a decis să o aplice fără să mă informeze aşa încât nu am eu ce explicaţii să dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agenţii care e în subordinea guvernului, dar care nu trebuie să ceară aprobarea guvernului pentru anumite decizii", a spus Cioloş, marţi, la Bruxelles, într-o discuţie cu jurnaliştii.

Întrebat de ce se duce, în aceste condiţii, miercuri, la Senat, premierul Dacian Cioloş a răspuns: "Mă duc pentru că preşedintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare şi din partea ANAF-ului legat de contextul în care s-a luat decizia asta.(...) Eu pot să înţeleg că în 5 zile e greu să-ţi muţi lucrurile, pe de altă parte, nu am decis eu lucrul ăsta şi nu eu am pus în lege termenul acela de 5 zile".

Senatul a decis, la propunerea preşedintelui Călin Popescu-Tăriceanu, să îi solicite premierului Dacian Cioloş să vină, miercuri, în plen, ca să explice acţiunea instituţiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Decizia a fost luată marţi de senatori cu 70 de voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri. Toate grupurile parlamentare s-au exprimat în sprijinul propunerii preşedintelui Senatului.

Imobilele în care îşi desfăşoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 şi Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, care pune în executare sentinţa penală din 2013, rămasă definitivă.

"Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate", se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), remis luni AGERPRES.

×
Subiecte în articol: dacian ciolos anaf antene