x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş, întrebat dacă îl va demite pe Gelu Diaconu: Da, sigur; aştept propunerile de schimbare

Cioloş, întrebat dacă îl va demite pe Gelu Diaconu: Da, sigur; aştept propunerile de schimbare

11 Feb 2016   •   13:26
Cioloş, întrebat dacă îl va demite pe Gelu Diaconu: Da, sigur; aştept propunerile de schimbare

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că îl va demite pe şeful ANAF, Gelu Diaconu, şi că aşteaptă din partea ministrului de Finanţe propunerile de schimbare.

Întrebat dacă Gelu Diaconu va fi demis, premierul Cioloş a răspuns: Da, sigur, am spus de dimineaţă că în cursul zilei de astăzi. Aştept... doamna ministru de Finanţe a spus deja de ieri că îi cere demisia şi, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aştept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună şi vom lua o decizie".

Prim-ministrul a precizat că Gelu Diaconu a fost numit în postul de secretar de stat şi că nu l-a obţinut prin concurs.

"Dânsul a fost numit, nu a obţinut postul prin concurs. E secretar de stat şi a fost numit. Eu am avut o discuţie cu dânsul dimineaţă, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat. Mi-a explicat că ANAF este într-un proces (de restructurare - n.r.), continuă procesul de restructurare, de întărire a capacităţii administrative şi eu i-am spus că, tocmai de aceea, problema pe care vicepreşedintele şi dânsul o au în raport cu DNA nu trebuie să fie transferată la nivelul ANAF. ANAF trebuie să îşi continue activitatea pe care o are şi trebuie să continue să rămână o structură credibilă din toate punctele de vedere şi de asta eu i-am spus că, în condiţiile acestea, cel mai bine este ca dânsul să plece. Şi dânsul mi-a spus că a înţeles asta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus că îşi dă demisia, pentru că nu asta e chestiunea esenţială", a arătat premierul.

Dacian Cioloş a adăugat că a avut discuţia la telefon cu Gelu Diaconu, înainte de a veni la Ministerul Economiei.

"În urmă cu trei zile, am avut ultima discuţie legat de ceea ce trebuie făcut la ANAF. Dânsul deja acum trei zile mi-a spus că, dacă e nevoie, e gata să plece, dacă eu am altă abordare la conducerea ANAF. Eu i-am spus să continue, am vrut să văd care e viziunea dânsului şi ce trebuie făcut acolo, dar în condiţiile în care au apărut aceste elemente noi, pentru mine cel mai important este ca ANAF să rămână o structură credibilă", a subliniat Cioloş, menţionând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră pe Diaconu sau pe vicepreşedintele ANAF vinovaţi. AGERPRES

×