x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Modul cum au fost conduse negocierile la Operă îi creează o slăbiciune lui Alexandrescu, ca ministru

Cioloş: Modul cum au fost conduse negocierile la Operă îi creează o slăbiciune lui Alexandrescu, ca ministru

27 Apr 2016   •   21:14
Cioloş: Modul cum au fost conduse negocierile la Operă îi creează o slăbiciune lui Alexandrescu, ca ministru
Sursa foto: Steluta Popescu

Premierul Dacian Cioloş, aflat miercuri seara în mijlocul protestatarilor care îl susţin pe ministrul demisionar al Culturii Vlad Alexandrescu, a declarat că modul în care au fost conduse negocierile la Opera Naţională din Bucureşti i-au creat acestuia "o slăbiciune".

"Eu am avut o discuţie cu el de dimineaţă şi el e conştient de asta. Modul cum au fost conduse negocierile la Operă, faptul că deja de două săptămâni se tot numesc şi demit directori şi, în continuare, rămâne acolo tensiune îi creează o slăbiciune lui ca ministru", a spus Cioloş.

El a menţionat că i-a propus lui Alexandrescu să găsească "o formă" prin care să continue "colaborarea, cel puţin pe Cuminţenia Pământului pe care şi-a început el proiectul".

Cioloş a promis că reformele începute vor fi continuate de noul ministru al Culturii.

"Eu vă garantez că oricine va fi numit ministru al Culturii după aceea, proiectele pe care el le-a început le va continua (..) Propunerile de reformă vor continua", a spus premierul.

Premierul a menţionat că l-a sprijinit pe Alexandrescu de două săptămâni şi îl susţine în continuare.

"Dar ca ministru trebuie nu doar să ai viziune, şi eu îmi dau seama ca şi prim-ministru, ci şi capacitatea şi instrumentele de a aplica măsurile respective. Şi după o negociere eşuată îţi slăbeşti capacitatea de negociere, e greu, după aceea, să continui după să poţi să continui după poziţia asta", a spus Cioloş.

Răspunzând întrebărilor lui Tudor Chirilă care a spus că premierul ar "pune în balanţă o viziune cu un caz particular" şi că "nici Tiberiu Soare, Conta, dacă vorbim de cazul particular de la Operă, nici George Călin, nici Dincă, urmărit de DNA, nu au dat explicaţii pentru incapacitatea lor", Dacian Cioloş a spus: "Ba o să dea. O să dea. O să dea".

Totodată, Cioloş a promis că ministrul Dâncu "o să anunţe ce o să facă (n.r. la Operă), pentru că are discuţii încă".

Alături de premier a fost prezent purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Aproximativ 300 de persoane au participat, miercuri, începând cu ora 17.00, la un protest de susţinere a ministrului demisionar al Culturii, Vlad Alexandrescu.

Participanţii la protest au scandat: "Vlad, nu uita! Noi suntem de partea ta!", "Vlad, Cultură! Tobă impostură!", "Vrem Cultură! Nu cianură!", "Jos Caramitru!" şi au purtat pancarte pe care scria: "# Vlad rămâne!"; "I love Vlad"; "Respect - Vlad. Ruşine Plagiatorilor! Cioloş ai greşit!".

În jurul orei 20.30 manifestanţii s-au dispersat. AGERPRES

×