x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Pentru Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de UE

Cioloş: Pentru Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de UE

17 Mar 2019   •   14:30
Cioloş: Pentru Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de UE

Liderul PLUS Dacian Cioloş a declarat duminică, la Constanţa, că social-democraţii nu sunt de acord cu organizarea unui referendum pe Justiţie pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, deoarece pentru Liviu Dragnea patriotismul pare să însemne ''o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană''.

"Pentru Liviu Dragnea, patriotismul pare să însemne o Românie care să fie lăsată în pace de Uniunea Europeană şi de toţi alţii. Pentru noi, patriotism înseamnă o Românie demnă în Uniunea Europeană şi asta e diferenţa de viziune şi de deschidere", a afirmat Cioloş, într-o conferinţă de presă organizată de Alianţa 2020 USR - PLUS.

Potrivit acestuia, referendumul pe Justiţie poate fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, fiind astfel ascultat răspunsul românilor referitor la valorile europene.

"Ideea este ca această campanie să fie folosită pentru a vorbi despre Europa, despre valorile europene. Acest referendum pentru Justiţie, dacă el va avea loc în aceeaşi zi, va duce discuţia exact pe acest subiect, valorile europene şi Uniunea Europeană. Eu nu văd cum poţi să spui că vrei să construieşti bunăstare şi prosperitate, atât timp cât nu ai curajul să asculţi răspunsul românilor vizavi de acest lucru. Şi să asculţi răspunsul românilor la această întrebare: vrem o Românie curată, vrem o Românie cu politicieni care să nu mai provoace suspiciuni (...)? Nu văd de ce nu ar avea curajul să asculte răspunsul românilor la această întrebare şi nu văd un moment mai bun ca acest răspuns să vină în acelaşi timp cu votul pentru Europa şi pentru Parlamentul European, pentru că sunt valori care se leagă", a spus Dacian Cioloş.

La rândul său, liderul USR, Dan Barna, a precizat că referendumul pe Justiţie este unul pentru rămânerea ţării noastre în UE.

"În momentul de faţă, referendumul pe Justiţie este de fapt un referendum pentru rămânerea în Europa şi lucrul ăsta e foarte clar. (...) România nu-şi mai permite să mai stea doi ani în retorica otrăvită a lui Liviu Dragnea, conform căruia românii îşi doresc să fie conduşi de 'Penalul Vâlcov, hai fă-ne bugetul'. Nu mai putem continua aşa ca ţară şi momentul este unul foarte bun. Acum, dacă se va organiza şi referendumul pe Justiţie, vom avea un răspuns despre unde vor cetăţenii români să meargă", a declarat Barna.

Conform acestuia, referendum pe Justiţie şi alegeri europarlamentare în aceeaşi zi înseamnă că România nu mai vrea să fie ''o republică a infractorilor''.

"Ne luăm ţara înapoi, ieşim la vot pe 26 mai şi, dacă va fi şi referendumul, transmitem mesajul că România nu mai vrea să devină o republică a infractorilor sau dacă noi toţi greşim, dacă toţi oamenii care sunt de doi ani şi jumătate în stradă greşesc, şi de fapt românii vor să ne conducă Liviu Dragnea în continuare spre Rusia şi în afară din Europa (...), dacă acela va fi rezultatul înseamnă că noi toţi ceilalţi nu am avut dreptate. Dar eu cred şi sunt foarte convins că românii vor ca tinerii să rămână în ţară, că românii vor să fie mândri de locul lor în Europa şi nu vor să îşi ceară mereu scuze cu capul plecat în faţa unor condamnaţi penal. Aceasta este miza referendumului şi aceasta este miza acestor alegeri, unde chiar e important să ieşim cât mai mulţi dintre noi la vot", a afirmat Dan Barna. AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos