x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş: Vom fi judecaţi în mare măsură după modul în care vom organiza alegerile parlamentare

Cioloş: Vom fi judecaţi în mare măsură după modul în care vom organiza alegerile parlamentare

20 Ian 2016   •   22:56
Cioloş: Vom fi judecaţi în mare măsură după modul în care vom organiza alegerile parlamentare

Premierul Dacian Cioloş le-a transmis românilor din diaspora franceză că una dintre sarcinile cele mai importante ale actualului Guvern va fi implementarea votului prin corespondenţă.

"Ştim că una dintre sarcinile noastre cele mai importante, după care vom fi judecaţi în mare măsură, e modul în care vom organiza alegerile parlamentare din toamnă şi pot să vă spun că am tras şi vom trage toate învăţămintele din ceea ce s-a făcut bun sau mai puţin bun în trecut, cu atât mai mult cu cât şi eu am avut ocazia să votez tot în afara României la alegerile prezidenţiale şi am văzut lucruri care pot fi corectate. Anul ăsta va fi şi o provocare pentru noi, pentru Guvern, pentru că va trebui să aplicăm pentru prima dată votul prin corespondenţă cu o lege care e aşa cum e, dar e important să o valorificăm cât mai mult şi să vă creăm cât mai multe posibilităţi să puteţi să vă exprimaţi dreptul de vot şi printr-un număr suficient de secţii de votare, dar şi punând la punct acest dispozitiv de vot prin corespondenţă", a spus premierul la Ambasada României de la Paris.

Circa 200 de români stabiliţi în Franţa au participat la întâlnirea cu premierul Cioloş. Ulterior, şeful Executivului a fost prezent în deschiderea concertului susţinut de Eugen Doga, cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale.  

×