x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Cât timp PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI!

Cîțu: Cât timp PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI!

16 Feb 2022   •   11:10
Cîțu: Cât timp PNL va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI!

Liderul PNL, Florin Cîțu, respinge ideea unui acord cu Fondul Monetar Internațional: „Este clar că atât timp cât Partidul Național Liberal va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI”. El spune că România a demonstrat că se poate finanța chiar și în cele mai complicate condiții.

„Am văzut că sunt discuții cu nu știu exact. Ce pot să spun românilor este clar că atât timp cât Partidul Național Liberal va fi la guvernare, nu va exista un acord cu FMI. Am demonstrat că putem să ne finanțăm în cele mai complicate condiții. Nu vom accepta un acord cu FMI, chiar dacă acesta se va face, și acolo discutăm despre Banca Națională, Ministerul Finanțelor, Partidul Național Liberal nu susține un acord cu FMI”, spune Cîțu.

El afirmă că este de acord cu reducerea contribuțiilor angajaților, dar și cu scăderea TVA.

„Eu am spus că puterea de cumpărare a românilor e grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar. Singurul mod în care putem azi să-i ajutăm pe toți românii este acela de a reduce contribuțiile cu 5 puncte procentuale, dar pe noi ne interesează o măsură pentru toți românii,, nu doar pentru cei din sectorul bugetar”, meționează Cîțu.

Președintele PNL a fost întrebat de jurnaliști cum se poate suplimenta minusul de la buget, dacă vor fi diminuate TVA și contribuțiile.

„14 miliarde de lei granturi din PNRR așteaptă să îi luăm. Avem banii aceștia acolo. Nu este nicio scuză să nu luăm acești bani. Dacă facem reformele pe cheltuieli, lucrurile se vor așeza. (...) Putem face investițiile cu acești bani și ceilalți bani putem să-i folosim pentru restul, să îi ajutăm pe români”, conchide Florin Cîțu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu