x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu: Dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă

Cîțu: Dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă

22 Feb 2022   •   19:16
Cîțu: Dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă
Sursa foto: Lucian Alecu

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că dacă prețul la carburanților la pompă nu scade urmare a scăderii accizei, atunci cineva trebuie să răspundă. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța înjumătățirea accizei la combustibili.

„Să vedem analizele Ministerului Finanțelor. Scenariile pe care le prezintă, din punctul meu de vedere, sunt optimiste. Eu sper că nu sunt prezentate doar așa... să spunem că se mai împușcă un iepure, să spunem că facem o măsură, pentru că ea costă trei miliarde de lei, 3-4 miliarde de lei”, spune Florin Cîțu.

El spune că, de principiu, este de acord cu scăderea accizei.

„Problema este că dacă nu scade prețul la pompă, cineva trebuie să răspundă. (...) Să-și asume cineva această măsură și consecințele”, conchide Cîțu.

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunța că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili: „Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi (marți-n.r.), astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, transmite pe Facebook Adrian Câciu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu