x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cîțu, discuție cu premierul Finlandei: România susține aderarea Finlandei și a Suediei la NATO

Cîțu, discuție cu premierul Finlandei: România susține aderarea Finlandei și a Suediei la NATO

24 Mai 2022   •   23:40
Cîțu, discuție cu premierul Finlandei: România susține aderarea Finlandei și a Suediei la NATO

Președintele Senatului Florin Cîțu a avut marți o întâlnire cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin, în cadrul căreia s-a discutat despre situația din Ucraina și necesitarea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei.

„România susține aderarea Finlandei și a Suediei la NATO. O discuție foarte bună cu prim-ministrul Finlandei, Sanna Marin. Am discutat despre situația din Ucraina, despre necesitatea unor sancțiuni mai dure și o blocadă comercială totală împotriva Rusiei. Acestea vor ajuta la încheierea războiului mai devreme. Trebuie să ne asigurăm că Rusia nu va ataca alt stat”, a scris marți pe Facebook Florin Cîțu.

El susține că în cadrul discuției au fost subliniate numeroasele oportunități ale legăturilor economice dintre Finlanda și România, mai ales în privința inovării tehnologice.

„Trebuie să ne asigurăm că Uniunea Europeană va deveni independentă de Rusia prin toate mijloacele posibile. De asemenea, eforturile Uniunii Europene ar trebui să se concentreze asupra planului de reconstrucție a Ucrainei”, a mai scris președintele Senatului.

Acesta a mai avut marți discuții și cu președintele Parlamentului Republicii Finlanda, Matti Vanhanen.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu