x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciuvica acuza - Udrea, contracte din bani publici

Ciuvica acuza - Udrea, contracte din bani publici

de Gabriela Antoniu    |    29 Noi 2006   •   00:00
Ciuvica acuza - Udrea, contracte din bani publici

Presedintele GIP, Mugur Ciuvica, o acuza pe Elena Udrea ca prin cabinetul sau de avocatura a primit, in perioada 21-28 septembrie 2004, contracte din bani publici in valoare totala de 710 milioane de lei din partea RA-APPS.

Presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica, afirma, intr-un comunicat de presa ca, in anul 2004, in timp ce era consilier general la Primaria Capitalei din partea Aliantei D.A., sefa a Comisiei Juridice a Consiliului General, "Elena Udrea era si avocatul «sistemului ticalosit» pesedist".

Ciuvica mentioneaza ca, la acea vreme, RA-APPS era in subordinea secretarului general al Guvernului Nastase, Eugen Bejinariu. Potrivit sefului GIP, pentru a incasa cei 710 milioane de lei de la RA-APPS, Elena Udrea a emis patru facturi in aceeasi zi, 9 decembrie 2004, cu trei zile inainte ca Traian Basescu sa fie ales presedintele Romaniei. Este vorba despre patru contracte in valoare de 400 de milioane de lei, 10 milioane de lei, 50 de milioane de lei, respectiv 250 de milioane de lei. Toate cele patru contracte sunt semnate de Elena Udrea in calitate de avocat si de Mihail Stanescu, directorul general de la acea data al RA-APPS, in calitate de client. Toate contractele au fost platite de RA-APPS prin facturi emise in aceeasi zi, 9 decembrie 2004, sustine Mugur Ciuvica.

DOAR DECLARATII. Primul contract de asistenta juridica incheiat cu RA-APPS de Elena Udrea a fost semnat la doar doua saptamani dupa ce "liderul Aliantei D.A., Traian Basescu, acuza: «Din mafia personala a lui Adrian Nastase fac parte Eugen Bejinariu, Ionel Blanculescu si Gabriel Oprea, oameni care sunt condusi din umbra de cuplul Bittner-Petrache!»", se mai arata in comunicat. Potrivit lui Ciuvica, aleasa pe lista Aliantei D.A. pentru care garantase Traian Basescu, Elena Udrea ajunsese, dupa cum ea insasi povesteste, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale primarului general. Presedintele GIP aminteste ca, intr-un interviu publicat la 31 octombrie 2005, Elena Udrea se arata revoltata de dezvaluirile din presa referitoare la afacerile sale si neaga ca ar fi facut afaceri cu PSD. Ciuvica afirma, insa ca, "in ciuda declaratiilor sale mincinoase, Elena Udrea a facut afaceri cu statul in perioada guvernarii PSD".

SOLICITARE CATRE RA-APPS
GIP solicita public RA-APPS sa raspunda daca Elena Udrea a primit contractele in urma unor licitatii, care au fost motivele pentru care RA-APPS a apelat la un avocat cu putina experienta ca Elena Udrea, si nu a fost reprezentata de unul dintre juristii Regiei, pe ce criterii au fost stabilite onorariile. GIP mai mentioneaza ca in februarie 2005 activitatea de avocat a Elenei Udrea a incetat, fiind numita consilier de stat, sefa cancelariei prezidentiale. "Cati bani a restituit Elena Udrea RA-APPS-ului, tinand cont de faptul ca in februarie 2005 a devenit incompatibila cu exercitarea profesiei de avocat?", se intreaba Ciuvica.

×
Subiecte în articol: politic udrea elena ciuvică ra-apps