x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Colaborarea cu PSD - PRM nu mai vrea protocol si motiune

Colaborarea cu PSD - PRM nu mai vrea protocol si motiune

de Carmen Vintila    |    Dana Piciu    |    20 Mai 2006   •   00:00
Colaborarea cu PSD - PRM nu mai vrea protocol si motiune

PRM nu va semna si nu va sustine motiunea de cenzura pe care PSD are de gand sa o depuna in Parlament luna viitoare.
Anuntul a fost facut ieri de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor (foto), care a subliniat ca nu partidul pe care il reprezinta e vinovat de faptul ca nu s-a mai semnat protocolul parlamentar cu PSD. "Politica pe vorbe, pe telefoane si pe suete la o cafea nu se face nicaieri in lumea civilizata", a spus Vadim Tudor, precizand ca exista "forte malefice" care nu doresc ca acele doua partide sa coopereze.

"Tot scandalul din jurul criticilor formulate de socialistul Poul Rasmussen cu privire la protocolul PSD-PRM a fost provocat de deputatul PSD Vasile Puscas, care, aflat la Bruxelles, a turnat cucuta in urechea socialistilor europeni", a atacat Vadim, precizand ca acesta a fost trimis de "capetenia grupului de la Cluj, Ioan Rus". Totodata, liderul PRM a mentionat ca nu vrea sa dea votul "unor oameni care atunci cand se vad cu sacii in caruta uita de angajamente". "Sa faca ce vrea PSD, dar pe noi sa nu conteze", a conchis Vadim.

PE POZITIE. De cealalta parte, liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a reiterat hotararea conducerii partidului de a initia o motiune de cenzura, precizand ca obiectivul urmarit nu este provocarea unei instabilitati politice. Senatorul PSD Vasile Dancu a aratat insa ca pesedistii sunt obligati sa se gandeasca bine daca este oportuna depunerea motiunii si sa renunte la idee daca aceasta "mai mult ar incurca tara". "Cateodata motiunile de cenzura pot sa afirme foarte puternic idei, sa accelereze anumite procese, pot sa conditioneze Guvernul sa lucreze mai mult", a mai spus Dancu.

VINOVATUL
"Scandalul din jurul criticilor formulate de socialistul Poul Rasmussen cu privire la protocolul PSD-PRM a fost provocat de deputatul PSD Vasile Puscas, care a turnat cucuta in urechea socialistilor europeni"
C.V. Tudor
liderul PRM

×
Subiecte în articol: politic psd