x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Contrabandă cu ţigări

Contrabandă cu ţigări

de Violeta Fotache    |    14 Oct 2009   •   00:00

Şapte membri ai unei reţele de contrabandă cu ţigări, care acţionau la frontiera de nord-vest a României cu Ucraina, au fost deferiţi justiţiei de procurorii anticorupţie Satu Mare.



Reţeaua a fost constituită la începutul acestui an de Iepan Petru Cocian şi Mihai Halas, la grupare aderând şi Mihai Dienes, Nicolae Dienes, Nicolae Codrescu, Claudiu Daniel Mikulas şi Bogdan Andrei Cocian (ultimii doi judecaţi în stare de libertate). Ei au reuşit să aducă din Ucraina ţigări în valoare de peste 160.000 de euro, introducându-le în România sustrăgându-le controlului vamal, potrivit comunicatului DNA.

Ţigările erau transportate şi depozitate în diverse locuri de pe raza judeţului Satu Mare în vederea vânzării acestora fie în în ţară, fie în alte state ale Uniunii Europene. Pe lângă infracţiunile de constituire de grup de crimă organizată şi contrabandă calificată, cei doi capi ai grupării, Cocian Iepan şi Mihai Halas, vor fi judecaţi şi pentru dare de mită, pentru că, în perioada 26 iunie - 15 august a.c., ei au oferit unui ofiţer de poliţie de la IJPF Satu Mare 13.050 de euro pentru ca acesta să permită introducerea în ţară a tutunului de contrabandă. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalului Satu Mare.

×
Subiecte în articol: politic tigari contrabanda