x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu: „Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! ”

Marcel Ciolacu: „Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! ”

de Vali Deaconescu    |    09 Feb 2023   •   14:15
Marcel Ciolacu: „Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! ”
Sursa foto: Hepta

Marcel Ciolacu, președintele PSD a răspuns președintelui Klaus Iohannis despre rotativa guvernamentală din luna mai.

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta.

Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare.

Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!

În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor.

Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Iohannis, răspuns pentru Marcel Ciolacu: "Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte"

Preşedintele Klaus Iohannis i-a răspuns, astăzi, de la Bruxelles, lui Marcel Ciolacu, după ce liderul PSD a spus la Antena 3 CNN că "mandatele preşedintelui au fost ani pierduţi".

"Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte”, spune Klaus Iohannis, după ce Marcel Ciolacu a spus că mandatele președintelui "au fost ani pierduți" din cauza unor "ranchiune și discuții politice și a unor decizii luate în acel moment".

"Câteodată unii politicieni merg la televizor și-i ia gura pe dinainte, ca să zic așa... Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie - țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puțină lejeritate peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României”, a declarat Klaus Iohannis în conferinţe de presă susţinută înainte de şedinţa Consiliului European de la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis Marcel Ciolacu