x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Corina Crețu: Am decis să intrăm în linie dreaptă spre alegerile europarlamentare din 9 iunie

Corina Crețu: Am decis să intrăm în linie dreaptă spre alegerile europarlamentare din 9 iunie

de Redacția Jurnalul    |    19 Ian 2024   •   18:30
Corina Crețu: Am decis să intrăm în linie dreaptă spre alegerile europarlamentare din 9 iunie

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului PRO România, Corina Creţu, afirmă vineri că partidul a decis să intre în linie dreaptă pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie: Ea apreciază că principala carte de vizită a formaţiunii este performanţa echipei de guvernare din perioada 2012-2015.

„Doresc să vă împărtășesc acum, după o săptămâna fierbinte, câteva gânduri în calitatea mea de Președinte al Consiliului Național al Partidului PRO România. După cum știți, am decis să întrăm în linie dreaptă spre alegerile europarlamentare din 9 iunie. Am văzut cu toțîi nemulțumirile multiple ale fermierilor, transportatorilor, medicilor de familie, profesorilor, români care sunt la limita subzistenței din cauza exploziei prețurilor, inflației și sărăciei. De aceea, este de datoria noastră să venim în față oamenilor cu soluții concrete, nu cu sloganuri, scandaluri și vorbe goale”, scrie pe Facebook Corina Crețu.

El afirmă că ProRomania „se va strădui să sprijinie oamenii pentru a avea locuri de muncă, să contribuie la construirea unei societăți unde toată lumea se bucură de oportunități și condiții echitabile”.

„ProRomânia susține egalitatea, asigurându-ne că fiecare individ are șansa de a prospera, indiferent de mediul din care provine. Ne dorim să fim mereu cu gândul la oameni și problemele lor, să contribuim cu experiența noastră pentru a avea o țară în care toată lumea este protejată, promovând un sentiment de apartenență și solidaritate. În calitate de europarlamentar, am militat permanent pentru Europa Socială și încercăm, în ciuda crizelor și războaielor cu care ne confruntăm azi, să o păstram pe agenda politică a Uniunii Europene. România se confruntă cu un nivel de sărăcie inacceptabil în rândul tinerilor, copiilor şi persoanelor vârstnice! Trebuie să ne ocupăm de rădăcinile acestui fenomen pentru că aceste inegalităţi să nu mai afecteze visele unor generaţîi, deoarece este o pierdere pentru societatea noastră. Cine se mai ocupă azi de viitorul celor care vin după noi, în afară de a adună datorii peste datorii ce le vor avea mai departe pe umerii lor?
Din păcate, România este ţara cu cel mai mare nivel de sărăcie din Uniunea Europeană, aproape jumătate din copii au acces limitat la educaţie, servicii medicale şi nu au parte de o nutriţie adecvată”, adaugă Crețu.

Ea afirmă că principala carte de vizită a formațiunii este performanța echipei de guvernare din perioada 2012-2015, care a gestionat eficient reconstrucția țării după criză economică.

România va organiza în acest an patru tipuri de alegeri, primele urmând a se desfășura cele europarlamentare.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: creţu alegeri