x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu, despre Iohannis: Face lucrurile încet, pas cu pas, dar are o tenacitate ieșită din comun

Crin Antonescu, despre Iohannis: Face lucrurile încet, pas cu pas, dar are o tenacitate ieșită din comun

23 Feb 2015   •   08:50
Crin Antonescu, despre Iohannis: Face lucrurile încet, pas cu pas, dar are o tenacitate ieșită din comun

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat aseară, în cadrul unui interviu TV, că cei care credeau că Iohannis va fi un președinte ”tăietor de panglici” s-au înșelat.

Iohannis este în viziunea lui Crin Antonescu cel care va instaura republica prezidențială în România.

"Dacă cineva se aștepta de pildă ca  Iohannis să fie un personaj de ceremonial, să taie panglici, să nu se certe cu nimeni, s-a înșelat. Klaus Iohannis a spus două lucruri foarte grele în campanie, a spus că va candida și că vrea să fie președinte pentru a schimba modul de a se face politică în România. Pâi asta e o declarație copleșitoare. Cine poate face greșeala ca cineva care și-a angajat asta public să taie panglici? Domnul Iohannis este, și prin experiența sa de viață și prin natura sa ca personalitate, o persoană așezată, liniștită, calmă, care face lucrurile încet, pas cu pas, dar care are o tenacitate ieșită din comun. Va fi un președinte extrem de puternic. România va fi, de facto, în următorii ani, un regim prezidențial", a declarat Crin Antonescu.

Totodată, Antonescu s-a declarat dezgustat de clasa politică. „În politica românească există extrem de multă mizerie, agresivitate, incultură, lucruri imorale. Și când vine un moment în care ți se umple paharul, dacă scopurile tale nu mai pot fi atinse, de ce ai mai rămâne? Rezultatul acelor alegeri, implicarea și modul de raportare a unor oameni au cântărit. În momentul în care foarte mulți oameni pe care îi susținusem ajung în arest, te pun în situația să te reevaluezi ca lider. La fel, și când nu ești înțeles”, a mai spus fostul lider PNL.

×
Subiecte în articol: crin antonescu klaus iohannis