x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Gigi Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent

Crin Antonescu: Gigi Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent

11 Feb 2013   •   15:49
Crin Antonescu: Gigi Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent

Preşedintele liberal, Crin Antonescu, a declarat că George Becali şi-a dat demisia din PNL şi că acum este deputat independent. "Este un act unilateral de voinţă, domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent", a spus Antonescu.

El a calificat drept morală, civilizată, politică şi umană relaţia sa cu Becali.

"Nu ştiu cine a vorbit în afară de dumneavoastră (presa - n.r.) de un parteneriat între mine şi Gigi Becali. A fost o relaţie morală, civilizată, politică şi umană", a afirmat preşedintele PNL.

Deputatul Alina Gorghiu a declarat că Gigi Becali și-a anunțat demisia din PNL.

“Gigi Becali a informat conducerea partidului că își dă demisia din PNL, motiv pentru care nu are sens să discutăm despre articolul 21 din statutul PNL, care prevede ca în cazul unei pedepse privative de liberate sau în cazul în care se dispun și alte măsuri referitoare la îngrădirea unor drepturi civile, membrul respective al PNL poate fi sancționat cu excluderea. Nu a mai fost cazul să dicutăm aceste lucruri pentru că deputatul Gigi Becali a informat conducerea partidului cu această demisie”, a declarat Gorghiu.

Gigi Becali a luat decizia de a demisiona din PNL după ce completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

"Din PNL demisionez. Nu vreau să-i fac rău lui Crin Antonescu. Vreau să ţin un discurs în Parlament ca să le spun să se gândească ce vor să facă în ţara românească. Dacă vor să facă ceva sau dacă vor să lase ţara în mâna procurorilor hinghieri. Demisia e un act unilateral. Dacă Antonescu crede că nu trebuie să-mi dau demisia, poate să zică 'Nu, Gigi, nu accept!' Dacă spune 'nu', rămân. Dacă nu spune nimic, înseamnă că acceptă tacit demisia mea şi îi este mai bine aşa. (...) Din politică mi se trag toate lucrurile astea", a spus Becali la un post de televiziune.

George Becali îşi păstrează mandatul de deputat, dacă în sentinţa de condamnare nu se specifică pierderea drepturilor electorale, a declarat, luni, deputatul PSD Eugen Nicolicea, secretar al Camerei.

 

×