x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Crin Antonescu: Sigur că pot fi candidat la Preşedinţie, pot şi câştiga

Crin Antonescu: Sigur că pot fi candidat la Preşedinţie, pot şi câştiga

30 Mai 2014   •   08:07
Crin Antonescu: Sigur că pot fi candidat la Preşedinţie, pot şi câştiga

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, aseară, că poate cu siguranţă să fie candidat la Preşedinţia României şi poate să şi câştige alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

Crin Antonescu a spus că nu va candida la preşedinţia PNL, pentru că altfel nu ar fi demisionat din această funcţie.

"În materie de voci, în aceşti cinci ani de zile de când se discută despre ipoteza că aş putea candida sau că aş putea fi preşedinte, de când conduc PNL, că sunt exact cinci ani, eu am auzit toate mizeriile de pe lume împotriva mea, nu faptul că aş avea sau n-aş avea şanse. De murit, am murit de trei ori pe zi în aceşti cinci ani, politic vorbind. Sigur că pot fi candidat la Preşedinţie, pot şi câştiga. Sigur că există în continuare posibilitatea Crin Antonescu - candidat la Preşedinţie, există chiar realitatea. V-am spus, în baza unei hotărâri în vigoare, sunt candidatul la Preşedinţie al PSD şi al PNL, fostul USL. Eu însumi am spus că după părerea mea această hotărâre, dacă se menţine, ar trebui reînnoită, sigur, dacă e schimbată, e schimbată", a spus Antonescu într-o emisiune la B1 TV.

Victor Ponta trebuie să candideze, nu are încotro

    
Liberalul susține însă că liderul PSD, premierul Victor Ponta, trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, chiar dacă nu ar vrea să candideze.

'Eu nu ştiu dacă vrea să candideze. Eu pot să cred că din semnele sau uneori chiar declaraţiile pe care le-a dat, nu ar vrea să candideze, dar nu are încotro. (...)În primul rând, e o dramă în sufletul domnul Ponta: dacă nu candidează domnia sa, trebuie să lase un alt pesedist să fie preşedinte şi cred că asta domnul Ponta nu poate să facă. De aceea, domnul Ponta nu vehiculează numele lui Geoană, deşi acesta din rândul doi spune că ar vrea, fiindcă, cu o anumită dreptate susţine că a avut 5 milioane de voturi şi că a câştigat alegerile pe teritoriul României în 2009. În toate înşiruirile sale, domnul Ponta ia oameni din diferite instituţii, oameni de la alte partide, oameni fără partid cum ar Tăricanu, Isărescu de la bancă, Oprescu de la primărie, de la jandarmerie, de pe unde îi mai ia, dar niciunul nu-i din PSD', a afirmat Antonescu, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a subliniat, totodată, că lui Victor Ponta i-ar fi dificil chiar şi în ipoteza în care ar câştiga alegerile, deoarece ar trebui să numească un premier de la PSD, dându-i acestuia foarte multă putere.

'Dacă se duce la Preşedinţie şi nu câştigă este foarte rău, dacă se duce şi câştigă e o altă problemă, nu se îndură să pună pe vreunul din PSD prim-ministru, fiindcă totuşi premierul are foarte multă putere conform Constituţiei României. S-a văzut că şi Traian Băsescu cu prim-miniştrii cu care nu s-a înţeles, vezi Tăriceanu, vezi Ponta, a avut probleme pentru că nu i-a putut constrânge', a mai spus Crin Antonescu.

×