x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cristian Diaconescu: "Singurele mele grade sunt cele de ambasador"

Cristian Diaconescu: "Singurele mele grade sunt cele de ambasador"

23 Feb 2010   •   00:00

Invitat al emisiunii "Vorbe grele", realizată de Victor Ciutacu la Antena 2, Cristian Diaconescu a confirmat faptul că a făcut o sesizare oficială la Parchetul General privind monitorizarea sa, premergătoare Congresului PSD, exprimând, în mod direct, supoziţia că aceasta ar fi fost comandată chiar de colegii săi de partid.



Diaconescu a precizat că a făcut acest demers pentru că doreşte clarificarea acestei probleme, mai ales că are toată convingerea că în acest proces nu este implicată o instituţie a statului.
El a precizat că orice serviciu de protecţie a persoanei sale, derivând din calitatea de fost ministru de Externe,  care a fost activ de la mijlocul anului 2009, a încetat în prima decadă a lunii februarie.
Totodată, el a declarat că este interesat de modul în care s-a făcut această monitorizare a sa, fiind vorba de o formă de poliţie politică, şi că este convins că instituţiile abilitate vor evidenţia orice ilegalitate comisă în acest caz. Diaconescu a spus că în aceste momente, poate să se teamă pentru siguranţa familiei sale, ştiut fiind că orice acţiune criminală, sau de tip terorist, este precedată de ţinerea sub observaţie a ţintei alese.

În privinţa ipotezelor emise pe tema renunţării la candidatura sa şi susţinerea lui Mircea Geoană, Diaconescu a afirmat că nu există nimic care să-i fi forţat această decizie, excluzând orice formă de şantaj, şi că discuţia publică în jurul acestui subiect este generată de faptul că a ales tabăra învinşilor.

Diaconescu a declarat că în condiţiile în care ar fi acceptat oferta de colaborare venită din partea lui Victor Ponta, pe de o parte ar fi pus în pericol singura funcţie deţinută de PSD în Parlament, Preşedinţia Senatului, şansele pentru confirmarea sa în această funcţie fiind extrem de reduse în conjunctura noii majorităţi, iar pe de altă parte ar fi fost privit ca o persoană care a tranzacţionat această funcţie publică.

Cristian Diaconescu a afirmat că revenirea sa în PSD ţine foarte mult de concluziile pe care le va trage Parchetul, în urma anchetei ce vizează monitorizarea sa, admiţând ipoteza că aceasta ar fi fost efectuată chiar de colegii săi. El nu a exclus varianta revenirii sale în diplomaţie, precizând, cu maliţiozitate, că singurul grad pe care îl are e cel de ambasador. "Singurele mele grade sunt cele de ambasador. Cei care mă acuză la tv nu au curaj să declare şi ei acelaşi lucru", a conchis Diaconescu.

×
Subiecte în articol: politic