x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Culmea tupeului - Chiulangii cu punga plina

Culmea tupeului - Chiulangii cu punga plina

de Dana Piciu    |    09 Dec 2005   •   00:00
Culmea tupeului - Chiulangii cu punga plina

Senatorilor carora li s-a oprit din salariu pentru absente li se vor da banii inapoi.

Senatorilor carora li s-a oprit din salariul pe luna trecuta pentru absente li se vor da banii inapoi. Ei au facut un mare scandal pentru a li se returna sumele retinute, considerand-o vinovata de sanctiune pe democrata Paula Ivanescu.

Hotararea conducerii Senatului de a le inapoia alesilor banii retinuti din cauza absentelor a fost luata dupa ce unii dintre senatorii pedepsiti au facut scandal la sedinta de miercuri. Ei au argumentat prin aceea ca regulamentul nu prevede nici un fel de sanctiune materiala pentru absenteism, iar masura care s-a luat impotriva lor a fost una abuziva si ilegala. Singura vinovata - considerata de toti senatorii amendati indiferent ca sunt de la Putere sau din Opozitie - este secretarul Biroului Permament al Senatului, democrata Paula Ivanescu, ea fiind cea care a facut lista absentilor dupa primul apel nominal, lista pe care a trimis-o serviciului contabilitate al institutiei.

VINOVATA. Chestorul Senatului, liberalul Paul Pacuraru, a declarat ieri ca Paula Ivanescu nu avea acoperirea regulamentului ca sa trimita lista cu absenti dupa primul apel. "Nu este firesc ca o persoana care nu a raspuns la primul apel, dar a raspuns la urmatoarele sau a participat la alte activitati ale Senatului sa fie considerata absenta nemotivat", a spus Paul Pacuraru. Liberalul a mai precizat ca absenteismul va fi reglementat in Statutul parlamentarului, deoarece in noul Regulament nu este prevazut nimic in acest sens. El a mai spus, de asemenea, ca nici Paula Ivanescu nu poate fi sanctionata in vreun fel, pentru ca Regulamentul nu prevede nimic nici cu privire la aceasta situatie.

APARARE. Cei mai inversunati contestatari ai senatoarei democrate au fost insa peremistii. Senatorul PRM Gheorghe Funar a mentionat ca multi dintre cei care au aparut pe "lista lui Ivanescu" au fost in sala si au participat la lucrarile plenului Senatului. "Unde am ajunge daca fiecare nebun ar face o lista si ar dispune retinerea din indemnizatia senatorilor", s-a intrebat Funar. Un alt senator PRM, Liviu Bindea, a spus ca Regulamentul prevede ca un parlamentar poate fi prezent la lucrarile unei comisii in timp ce se desfasoara sedinta de plen si ca numai daca se poate dovedi ca un ales al poporului a absentat de la lucrarile parlamentare i se poate retine din salariu. El i-a luat apararea sefului sau de partid, Corneliu Vadim Tudor, sanctionat si el, aratand ca Paula Ivanescu l-a trecut absent, desi, ca vicepresedinte al Senatului, Vadim are foarte multe obligatii si indatoriri.

×
Subiecte în articol: politic