x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş, la ultima declaraţie la finalul mandatului: Au ieşit la iveală probleme ascunse timp de 20 de ani

Dacian Cioloş, la ultima declaraţie la finalul mandatului: Au ieşit la iveală probleme ascunse timp de 20 de ani

04 Ian 2017   •   14:18
Dacian Cioloş, la ultima declaraţie la finalul mandatului: Au ieşit la iveală probleme ascunse timp de 20 de ani
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Dacian Ciolos a reamintit contextul în care a preluat guvernul, demonstraţii de stradă dar şi de susţinerea politică volatilă din Parlament.

"Acest Guvern a apărut (...) într-un context social şi politic excepţional, după manifestaţii de stradă, după demisia guvernului precedent, moment în care s-a convenit la nivel politic instalarea unui guvern tehnocrat. A fost deci o formulă excepţională a acestei guvernări şi în acest context (...) am beneficiat şi de o susţinere politică relativ volatilă în Parlament, ceea a îngreunat luarea unor decizii", a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria. 

Premierul Cioloş a precizat că a fost conştient că aşteptările oamenilor faţă de acest guvern vor fi foarte mari. 

"Şi au fost într-adevăr foarte mari. Presiunile au fost foarte mari ca acest Guvern să demareze reforme şi să intervină în foarte multe domenii, atâta vreme cât, pe de altă parte, unele partide se aşteptau ca acest Guvern să se ocupe în primul rând de administrarea treburilor curente ale ţării. Însă, încă de la începutul guvernării, au ieşit la iveală mai multe probleme, mai multe lucruri ascunse timp de, în multe cazuri, peste 20 de ani, care şi-au făcut simţită prezenţa şi problemele au apărut, au ieşit la iveală în această perioadă, aşa încât Guvernul nu avea cum să nu abordeze aceste lucruri frontal", a susţinut Cioloş. 

A doua problemă veche de ani de zile a fost cea a doctoratelor, problemele şomajului cronic, abandonul şcolar, combaterea tăierii pădurilor. Aşadar cu atâtea domenii nu avea cum acest guvern să rezolve atâtea probleme într-un an de zile.

Dacian Cioloş a spus că o realizare a guvernului său a fost transparentizarea actului de decizie şi dialogul cu cetăţenii.

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri că a avut, în ultimele zile, discuţii telefonice cu preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că relaţia sa cu şeful statului va rămâne una "foarte bună" şi "bazată pe încredere reciprocă". 

Întrebat dacă a avut vreo ultimă discuţie în această perioadă cu preşedintele Iohannis şi dacă se va întâlni cu şeful statului în perioada următoare, Dacian Cioloş a răspuns: "Da, am mai avut în aceste zile discuţii telefonice cu dânsul şi ca să am elemente legate de potenţialul calendar de instalare a viitorului Guvern. (...) N-am o întâlnire stabilită pentru perioada imediat următoare, dar (...) relaţia mea cu domnul preşedinte a fost una foarte bună în acest an şi ea rămâne în continuare una foarte bună, bazată în primul rând pe încredere reciprocă".

Miercuri, premierul Dacian Cioloş a făcut un bilanţ al Cabinetului său într-o conferinţă de presă organizată la Palatul Victoria. 

Ştire în curs de actualizare.

×