x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dacian Cioloş: Nu sunt ofiţer acoperit; nu pentru asta spun nişte lucruri

Dacian Cioloş: Nu sunt ofiţer acoperit; nu pentru asta spun nişte lucruri

29 Mar 2016   •   10:58
Dacian Cioloş: Nu sunt ofiţer acoperit; nu pentru asta spun nişte lucruri

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că nu a ridicat problema folosirii cartelelor pre-pay din România în pregătirea unor atentate pentru că ar fi ofiţer acoperit, ci pentru că a dorit să aducă acest subiect în dezbaterea societăţii româneşti.


"Vreau să fie foarte clar: nu am niciun interes, nu am avut niciun obiectiv ascuns când am spus lucrurile astea (despre folosirea cartelelor pre-pay din România - n.r.). Cred că e important să ne învăţăm în societatea românească să discutăm aşezat şi să luăm decizii în cunoştinţă de cauză. Nici n-am spus că trebuie luată o decizie sau alta. Am spus că avem nevoie de o dezbatere în societatea românească, cu cărţile pe masă, asta am spus. N-am spus-o pentru că aş fi... cum am văzut acum unele interpretări că sunt ofiţer acoperit că am spus lucrul ăsta. N-am fost şi nu sunt şi n-o să fiu niciodată şi nu pentru asta spun nişte lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoşim şi să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspiraţiei, că iese un prim-ministru să spună nişte lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze", a declarat Cioloş, înainte de a participa la bilanţul ANAF pe 2015.

Premierul a precizat că nu a afirmat că în pregătirea atentatelor de la Bruxelles ar fi fost folosite cartele pre-pay din România, ci că pe baza unor informaţii ale SRI a spus că acestea ar fost folosite în alte atentate.

"Nu ştiu dacă au fost folosite la atentatele de la Bruxelles (cartele pre-pay din România - n.r.) şi nu am spus niciodată lucrul ăsta. Am văzut toate discuţiile care au fost interpretări de fapt la ceea ce am spus. Eu am spus şi de fapt am avut informaţia asta de la SRI, nu e niciun secret că în pregătirea unor atentate au fost folosite şi cartele pre-pay din România. Nu am spus că au fost la Bruxelles sau în altă parte, nu ştiu lucrul ăsta", a subliniat Cioloş.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: dacian ciolos premier ofiter acoperit