x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Dalmatieni" pe listele Aliantei D.A.

"Dalmatieni" pe listele Aliantei D.A.

11 Oct 2004   •   00:00

Dupa ce si-au pus listele palamentare la dispozitia Coalitiei pentru un Parlament curat, PD si PNL au primit de la societatea civila date proaste despre 21 dintre candidatii propusi pentru Parlament, Traian Basescu anuntand sambata ca listele PD vor fi din nou revizuite.

OANA STANCU

PD. Pe lista neagra se afla deputatul Valentin Iliescu, membru al PUNR, PSD, iar acum PD, fostul primar al Oradei, Octavian Bot, acuzat ca si-a repartizat o casa in zona rezidentiala a orasului, si deputatul Adrian Gurzau, dat in judecata de Primaria Cluj pentru o datorie de circa 5,8 miliarde de lei. Stelian Dutu, presedintele PD Constanta, este trecut la capitolul traseism. La Brasov, Ion Dumitru Pucheanu, condamnat penal inainte de 1989, are o firma care este implicata intr-un scandal cu teava furata de la magistrala nationala de gaz Brasov - Medias, iar Gheorghe Sarafinceanu a fost condamnat penal in 1988 cand era director al Combinatului de Ciment Hoghiz. La Salaj, Viorel Stanca ar fi cumparat prin grupul sau de firme Vidalis cu peste 25 de miliarde de lei active de la SC IAIFO Zalau, societate aflata in lichidare, iar la Bacau, Constantin Draganuta, fost presedinte al FPS Bacau, ar fi semnat pentru privatizarea unor societati precum Rafinaria Darmanesti.

PNL. Pe lista neagra a PNL cel mai cunoscut nume este cel al senatorului Paul Pacuraru, a carui firma, Eurocom, ar fi obtinut un contract de sase miliarde de lei cu Parlamentul Romaniei pentru obiecte de birotica, iar intre 1997 si 2000 ar fi detinut suprematia afacerilor cu tabla si benzen din Sidex. La Alba, Dan Coriolan Simedru s-a aflat in incompatibilitate, iar la Botosani, Mihai Tibuliac este director si actionar principal la Vinalcool, firma cu datorii de peste zece miliarde de lei la stat. La Brasov, Radu Ispas este cercetat pentru afaceri cu lemn de esenta rara, la Ialomita Stelian Caramitru, pentru o privatizare dubioasa, iar la Iasi Relu Fenechiu este acuzat de incarcarea unui deviz cu peste 600 de milioane de lei, pentru repararea unui centru de plasament.

REFERENDUM

Liderul Aliantei D.A., Traian Basescu, si-a facut prima iesire de prezidentiabil in doua dintre fiefurile electorale ale PD si PNL: Cluj si Bihor. El a promis ca, in cazul in care ajunge presedinte si va fi nevoit sa lucreze cu un guvern potrivnic, va chema permanent cetatenii la referendum. "Nu voi chema nici minerii, nici nu voi schimba primul-ministru ilegal, ci voi face referendumuri prin care cetatenii sa ceara Guvernului sa faca ce trebuie", a spus Basescu. La fiecare intalnire cu alegatorii, calea i-a fost deschisa de Mona Musca, iar in urma pasea Maria Basescu, sotia sa. "Aceasta tanara de 29 de ani... de casnicie intelege sa fie alaturi de mine, desi a fost tare impotriva sa ma angajez intr-o alta campanie electorala", glumeste Basescu.
×
Subiecte în articol: politic