x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dan Barna: Pariul nostru este că în realitate România majoritară vrea o guvernare fără hoţi

Dan Barna: Pariul nostru este că în realitate România majoritară vrea o guvernare fără hoţi

15 Mar 2019   •   15:04
Dan Barna: Pariul nostru este că în realitate România majoritară vrea o guvernare fără hoţi

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat, vineri, la Craiova, că în realitate România majoritară vrea o guvernare fără hoţi, o guvernare în care "cei condamnaţi pentru furt din bani publici nu fac şi bugetul ţării".

"Această campanie (campania pentru europarlamentare, n.r.) o vedem ca o campanie de mobilizare. Mesajul pe care îl transmitem este: "Implicaţi-vă, haideţi la vot"! Pariul nostru este că în realitate România majoritară vrea o guvernare fără hoţi, vrea o guvernare în care cei condamnaţi pentru furt din bani publici nu fac şi bugetul ţării, o ţară în care cei competenţi într-un domeniu să poată să îmbunătăţească şi performanţa statului în acel domeniu, în care antreprenorii să aibă un spaţiu în care să se dezvolte, să nu mai ajungem în situaţia în care suntem acum de a ne împrumuta la cel mai mare cost din Europa, pentru că dobânda este legată de credibilitate. Dacă nu ieşim din logica asta şi nu devenim parteneri serioşi, nu avem niciun viitor", a spus Barna, într-o conferinţă de presă.

Acesta a subliniat că Alianţa USR-PLUS are o listă de europarlamentari de departe cea mai bună pe care a avut România de când este membră UE şi participă la alegerile europarlamentare.

"Foarte mulţi sunt oameni cu cariere consistente, care înainte de a deveni politicieni au făcut parte din componenta activă a societăţii, aceea componentă la care facem apel să se implice în politică. (...) Ceea ce oferă Alianţa USR-PLUS este încrederea că putem avea şi oameni cinstiţi, şi oameni profesionişti şi oameni care cred că politica nu este despre beneficii personale, ci despre cum ne guvernăm mai bine. Foarte mulţi români din diaspora cu care am discutat spuneau că au plecat nu din cauza salariului minim, ci pentru că nu mai aveau încredere că pot avea o viaţă decentă în România", a mai declarat liderul USR.

Copreşedinţii Alianţei 2020 USR-PLUS, Dacian Cioloş şi Dan Barna, se află vineri la Craiova, alături de cei nominalizaţi pe lista comună pentru alegerile europarlamentare. Aceştia vor participa la o acţiune de strângere de semnături pe traseul str. Fraţii Buzeşti - Piaţa Mihai Viteazul şi vor avea o întâlnire cu cetăţenii la Hotelul Ramada Plaza. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Dan Barna