x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dancă: Scopul lui Toader e să arate că justiţia se desfăşoară sub controlul său

Dancă: Scopul lui Toader e să arate că justiţia se desfăşoară sub controlul său

28 Aug 2018   •   19:52
Dancă: Scopul lui Toader e să arate că justiţia se desfăşoară sub controlul său

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că scopul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, este să pună presiune pe procurorul general, Augustin Lazăr, şi să arate că justiţia se desfăşoară sub controlul său discreţionar. 

 

"Tudorel Toader continuă să joace sceneta protocoalelor chiar cu riscul de a cădea de păcălici pentru că în realitate nu au fost declarate ilegale, ci doar pentru că i se pare că au un 'caracter nefiresc'. Chiar mă întreb unde poate încadra juridic această expresie primul jurist al ţării?! Mi-e teamă că nu se doreşte nicidecum elucidarea condiţiilor în care au fost încheiate aceste protocoale. Scopul lui Tudorel Toader este de a pune presiune pe procurorul general şi să arate că în România justiţia se desfăşoară sub controlul discreţionar al ministrului Justiţiei. 'Fiat justitia, pereat mundus!' pentru Tudorel Toader se traduce 'Să se facă justiţia (cum spun eu) chiar de-ar fi să piară lumea!'", a scris Dancă, marţi, pe Facebook. 

El susţine că "mascarada protocoalelor ascunde de fapt interese bine ţintite de cei cu probleme penale din coaliţia PSD - ALDE care îşi doresc amnistia faptelor lor pe acest motiv". 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că nu se susţine afirmaţia potrivit căreia evaluarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, poate fi considerată o formă de presiune exercitată în legătură cu soluţionarea unor dosare referitoare la protestul din 10 august, respectiv la dosarul Revoluţiei, în condiţiile în care acesta din urmă trenează de foarte mult timp. 

"Reprezintă o profundă sfidare la adresa statului de drept, precum şi a cetăţenilor faptul că în 2018 este desecretizat un protocol din 2009, care fusese 'abrogat' din 2016, precum şi faptul de a nu se face nicio referire la existenţa acestui din urmă protocol, din 2016. Într-un stat de drept, protocoalele au caracter nefiresc. Avem Constituţie, avem o bogată jurisprudenţă constituţională, avem norme juridice de natură să permită o bună interpretare a legii. Legalitatea respectivelor protocoale poate fi stabilită numai de instanţa de contencios administrativ", a declarat Toader, la sediul Ministerului Justiţiei. AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Ionel Dancă pnl tudorel toader justitie