x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dăncilă: Aşteptăm o reacţie fermă de la autorităţi faţă de evenimentul organizat la Sinaia de MENL; România nu tolerează discursul extremist

Dăncilă: Aşteptăm o reacţie fermă de la autorităţi faţă de evenimentul organizat la Sinaia de MENL; România nu tolerează discursul extremist

17 Apr 2016   •   13:05
Dăncilă: Aşteptăm o reacţie fermă de la autorităţi faţă de evenimentul organizat la Sinaia de MENL; România nu tolerează discursul extremist

Liderul eurodeputaţilor români din Parlamentul European, Viorica Dăncilă, consideră că autorităţile de la Bucureşti trebuie să dea un semnal clar că România nu este o ţară care să tolereze discursul şi mişcările extremiste şi antieuropene.

Reacţia europarlamentarului PSD vine în urma organizării sâmbătă, la Sinaia, de către Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor, care reuneşte mai multe formaţiuni extremiste din Europa, a Conferinţei ''Europa Noastră, Europa Naţiunilor''.

''Evenimentul organizat la Sinaia de către MENL nu poate fi acceptat nici de către autorităţi, nici de către partidele democratice din România. România nu poate permite exprimarea cu nonşalanţă a discursurilor extremiste şi antieuropene pe teritoriul său. Organizarea evenimentul de la Sinaia ar fi trebuit să genereze o reacţie clară de dezaprobare din partea autorităţilor responsabile. România nu este şi nu poate fi un teren de manifestare a discursului extremist, iar liderii şi promotorii acestui tip de discurs trebuie să ştie că nu sunt bine veniţi aici'', a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat remis duminică AGERPRES.

În opinia sa, nu este prea târziu ca Ministerul de Externe, dar şi alte instituţii publice să reacţioneze faţă de ceea ce s-a întâmplat la Sinaia.

''Am văzut declaraţiile antieuropene şi împotriva valorilor şi principiilor pe care noi în UE le respectăm, făcute de Marine Le Pen la Sinaia. Vreau să cred că le-au văzut şi responsabili instituţionali şi le vor respinge categoric'', a spus Viorica Dăncilă.

×
Subiecte în articol: viorica dancila