x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dăncilă merge mai departe

Dăncilă merge mai departe

de Gabriela Antoniu    |    21 Dec 2018   •   09:05
Dăncilă merge mai departe

Urările şi optimismul preşedintelui Iohannis nu au fost suficiente pentru ca Opoziţia să demită Guvernul Dăncilă. Nici măcar toţi semnatarii moţiunii de cenzură, respinsă ieri în Parlament, nu au fost prezenţi la vot. Au fost 161 de voturi pentru şi trei împotrivă, faţă de cele 233 necesare pentru ca la Palatul Victoria să vină alt Guvern. Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR au fost prezenţi în sală, dar nu au votat.

Cinci ore le-a luat parlamentarilor să ajungă la un deznodământ ştiut chiar de iniţiatori şi chiar din momentul depunerii moţiunii de cenzură, în ciuda negocierilor care au avut loc. A fost însă un nou prilej de declaraţii, discursuri, acuzaţii, replici şi contrareplici Putere-Opoziţe, unele mai acide, altele mai puerile sau de-a dreptul hilare. De pildă, am aflat că premierul Dăncilă doarme noaptea pentru că munceşte ziua, corupţii nu violează, iar Florin Iordache a ajuns modelul elevilor la înjurat cu degetele (sic!).

„În 1989 am scăpat de dracu şi am dat de ta-su, Liviu Dragnea. Dna Dăncilă, uitaţi-vă în oglindă şi veţi vedea chipul lui Liviu Dragnea şi veţi vedea că sunteţi pătată cu sânge (…) Doamna Dăncilă, chiar credeţi în Dumnezeu sau pentru dvs Dumnezeu înseamnă Liviu Dragnea?”, a fost una dintre curiozităţile liberalului Florin Roman. Iar colega sa de partid, Raluca Turcan, a prezentat ultimele trenduri. „Mi se pare devastator pentru tânăra generaţie să aibă un prim ministru care este subiect de bancuri pe whatsapp. Un preşedinte al celui mai important partid de guvernare care este personaj principal în jocul de-a spânzurătoarea sau pe Florin Iordache care este subiect de glume pentru copilaşii care învaţă în claseele primare înjurături cu degetele”.

Senatorul PSD Nicolae Şerban a vrut să facă nişte glumiţe cu bătaie lungă, dar s-au întors împotriva lui. “Fostul președinte al României îl numea pe domnul Orban Sică Mandolină. Probabil în semn de respect, dar mi-am dat seama că are momente când are dreptate. Mandolina e un instrument cu coarde. Puține, dar zgomotoase. Mai există un partid, cred, URSS, partidul URSS, am pus doi S ca să nu fie discuții între cei care sunt cu Soros și cei care sunt cu Secu, că erau doar fericiți ăia care se încadrau la ambele categorii, adică majoritatea. Mai e un partid, doar la Cameră, domnul Băsescu Traian plus nimeni, nimeni și încă nimeni. Mai există un partid, cu niște foști colegi de ai mei, nu i-am înțeles când au spus că pleacă din PSD nici astăzi'', a susţinut Șerban Nicolae.

"Am un discurs foarte scurt care îl vizează strict pe domnul senator Nicolae. Apreciez că pentru meseria de şofer al puşcăriaşului Cătălin Voicu merge oarecum discursul, a făcut progrese, pentru un şofer să poată să vorbească 25 de minute e mare lucru. Pe urmă, a pomenit cel puţin de 5-6 ori Moscova. Ţie nu ţi-e ruşine? Eşti copilul lui Iliescu. Te-a crescut la Cotroceni", i-a răspuns fostul preşedinte Traian Băsescu. 

”Sunt destul de puternică să merg mai departe și sunt convinsă că această moțiune nu va trece. Vă asigur că nu o să am nevoie nici măcar de încurajări. (...) Demisia nu ajută România. Arată iresponsabilitatea dvs să ceri demisia premierului înainte de preluarea președinției Consiliului UE. Eu vă spun o singură dată. Nu îmi dau demisia.(…)Vă promit că abordarea mea anul viitor se va schimba”, a declarat premierul Dăncilă în Parlament.

 

×
Subiecte în articol: Viorica Dăncilă