x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Daniel Constantin: Obiectivul primordial al PC - în 2016 să fie un partid fără de care să nu se poate guverna

Daniel Constantin: Obiectivul primordial al PC - în 2016 să fie un partid fără de care să nu se poate guverna

23 Mar 2013   •   16:13
Daniel Constantin: Obiectivul primordial al PC - în 2016 să fie un partid fără de care să nu se poate guverna
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Obiectivul primordial al PC este ca, în 2016, să fie un partid mult mai puternic decât acum, un partid fără de care să nu se poată face guvernarea în România, a declarat sâmbătă, la Cluj-Napoca, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, ministru al Agriculturii, informează agerpres.ro.

"Este prima conferinţă judeţeană de alegeri dintr-o serie până la Congresul PC din septembrie. Dorim să reformăm partidul, să îl reorganizăm, astfel încât să ne atingem obiectivele proprii ca în 2014, la alegerile europarlamentare, să dublăm scorul PC. Alegerile europarlamentare ar trebui considerate un obiectiv de etapă, obiectivul primordial este ca, în 2016, să fim un partid mult mai puternic decât suntem acum, un partid fără de care să nu se poată face guvernarea în România. Provocarea este ca în 2016, fie că vom fi în USL, fie că vom avea candidaturi separate, să putem demonstra că suntem o forţă", a spus Daniel Constantin. 

Liderul PC a arătat că partidul "a trebuit să se lupte cu sistemul Băsescu-Boc, care a acaparat întreaga Românie".

"În 2014, trebuie să luptăm cu toţii ca preşedinte al României să fie Crin Antonescu. În 2014 trebuie să dublăm scorul PC la alegerile europarlamentare. Eu cred că Şerban Rădulescu poate reprezenta România în Parlamentul European", a completat Daniel Constantin.

Totodată, liderul PC şi-a exprimat încrederea că ministrul Maria Grapini va face din turismul românesc "o perlă a dezvoltării economice a României".

"Partidul Conservator este un partid al întreprinderilor mici şi mijlocii, al clasei de mijloc. Dar, azi, în România nu mai există clasă de mijloc. Prin politici coerente, care să îi includă pe fermierii mici, clasa de mijloc poate renaşte", a spus Daniel Constantin.

La conferinţă au rostit alocuţiuni invitaţii Horia Uioreanu - preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, fostul lider al PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, Ioan Oleleu - vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi Mircia Giurgiu - consilier al ministrului pentru Dialog Social.

În luarea sa cuvânt, Ioan Oleleu i-a cerut ministrului Agriculturii să facă toate eforturile "pentru a pune capăt mafiei exporturilor agricole".

Profesorul universitar Şerban Rădulescu a fost reales, sâmbătă, la Conferinţa Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator, în funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni politice.

×
Subiecte în articol: daniel constantin partidul conservator