x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce l-a chemat Kovesi pe Vasile Blaga la DNA?

De ce l-a chemat Kovesi pe Vasile Blaga la DNA?

de Georgiana Ionita    |    20 Sep 2016   •   08:10
De ce l-a chemat Kovesi pe Vasile Blaga la DNA?
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Vasile Blaga a fost audiat ieri în calitate de martor la sediul DNA din Capitală. Deși susţine că a dat declaraţii în cazul accidentului din Brașov, în care a fost împlicată mașina sa, la volanul căreia se afla șeful IJP Bihor, chestorul Liviu Popa, procurorii de sub Tâmpa l-au contrazis pe liberal, anunţând că dosarul accidentului se află la ei și că nimeni nu au făcut o solicitare către DNA cu privire la această audiere.

Aflat deja la al treilea dosar în care este audiat ca martor, Vasile Blaga s-a prezentat ieri, încă de la primele ore ale dimineții, la sediul DNA din Ştirbei Vodă, unde a stat de vorbă cu procurorii preț de jumătate de oră. "Ştiţi că a avut loc un accident cu maşina mea şi am dat o declaraţie de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii şi lucruri de genul acesta. Acum două săptămâni, fiind în concediu, domnul chestor Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina şi a avut un accident uşor la Braşov. S-a deschis, cum este şi normal, un dosar penal", a declarat Blaga, la ieşirea de la DNA. Liderul PNL a explicat că în momentul producerii accidentului, el se afla la Berlin și își rugase prietenul să-i încălzească motorul mașinii, pentru că este unul diesel. Chestorul Liviu Popa este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce în data de 6 septembrie intrat cu autoturismul lui Vasile Blaga pe contrasens încercand să depășească un TIR şi a lovit o altă maşină, care venea din sens opus, pe centura Braşovului. În paralel cu audierea lui Vasile Blaga de la București, la Oradea procurorii DNA au descins în sediul IJP Bihor și în alte două locații, unde au efectuat percheziții într-un dosar de corupție în care ar fi vizat chiar vizat prietenul lui Blaga, chestorul Liviu Popa.

Udrea dă din casă, nimeni nu aude

Tot ieri, Elena Udrea l-a atacat dur pe Vasile Blaga, afirmând că mita din dosarul “Microsoft” ar fi ajuns la actualul copreședinte al PNL, pe vremea când acesta era şeful PDL. Udrea avut ieri un nou termen în dosarul “Gala Bute”, iar la ieșirea din sala de judecată a lansat acuzaţii care îl vizează direct pe Vasile Blaga. “Toată lumea ştie, şi eu am spus lucrul acesta, şi mă pot chema martor dacă doresc, că măcar o parte din bani au ajuns la domnul Blaga, la partid, desigur, în campanie la domnul Blaga, şi există denunţuri la dosar, însă nimeni nu este interesat să ia firul banilor” a spus Udrea pe holurile ICCJ. "În schimb, văd că pe domnul Blaga îl cheamă să dea declaraţie ca martor despre cum a făcut accident nu ştiu ce comisar de poliţie”, a declarat fosta şefă PMP.

Listele apar în octombrie

Listele PNL pentru alegerile parlamentare vor fi finalizate până la 30 septembrie și vor fi prezentate la începutul lunii octombrie, a anunţat ieri Alina Gorghiu. "Voi candida într-o filială în care rezultatul a fost foarte prost (n.r. - la locale). Nu vreau să credeţi că fug de răspunderea unei candidaturi grele, chiar dacă unii şi alţii mi-au sugerat să merg într-o filială cu un scor mare. Nu, voi rămâne într-o filială în care va fi o luptă foarte - foarte grea", a explicat şefa liberalilor după BPN-ul PNL.

 

Vasile Blaga nu se află pentru prima dată în fața anchetatorilor în calitate de martor. Ultima oară el s-a prezentat la DNA pe 14 aprilie, în dosarul ANPR, iar pe 3 noiembrie 2015, le-a dat explicaţii procurorilor despre dosarul în care Elena Udrea este acuzată că ar fi primit trei milioane de euro de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru finanțarea campaniei electorale a PDL din 2012.

×