x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Decizie - Sondaje de opinie, cu autorizatie

Decizie - Sondaje de opinie, cu autorizatie

06 Oct 2004   •   00:00

Deputatii au dat ieri votul final unui proiect de lege care prevede infiintarea unui Consiliu National de Acreditare al Institutiilor pentru Cercetarea Sociologica a Opiniei Publice, care va acredita, evalua si autoriza institutiile de sondare a opiniei publice.

DANA PICIU

Cercetarea stiintifica a opiniei publice poate fi facuta si de catre persoane fizice daca acestea obtin acreditarea de la Consiliul National de Acreditare.

La cerere, institutele de sondare a opiniei publice care exista deja, in decurs de cel mult 6 luni de la intrarea in vigoare a acestei legi, pot fi acreditate de acest Consiliu National care va functiona sub autoritatea Academiei Romane. Toate institutele, centrele, societatile si persoanele fizice care se ocupa cu sondarea opiniei publice vor face parte din Sistemul National de Cercetare Sociologica a Opiniei Publice. Fondurile necesare functionarii Consiliului National de Acreditare se vor constitui din taxele de acreditare percepute institutiilor de sondare a opiniei publice.

Potrivit deputatului PRM Anghel Stanciu (foto) acreditarea nu va fi obligatorie, numai ca societatile care vor primi aceasta acreditare vor avea o mai mare credibilitate pe piata. Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar decizionala este Camera Deputatilor.

×
Subiecte în articol: politic