x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi

Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi

20 Noi 2018   •   12:14
Klaus Iohannis respinge numirea Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a acceptat şase dintre cele opt schimbări în Guvernul Dăncilă, dar că respinge numirea Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Transporturilor şi cea a lui Ilan Laufer la Dezvoltare Regională. 

„Această remaniere, după părerea mea o soluție slabă. Sunt în continuare de părere că soluția corectă pentru România este înlocuirea acestui Guvern care a creat multe probleme României, dar până atunci, avem această remaniere. Sunt de acord să se facă o remaniere, însă trebuie să țin cont de câteva lucruri aici. Este nevoie să ne amintim că ne aflăm în fața unei provocări grele: Președinția UE poate să ducă la un succes al României, doar în măsura în care ministerele își fac treaba. Concluzie: Este nevoie de miniștri care performează foarte bine. Deja sunt în plină desfășurare vizitele pe care le primim din partea UE, pentru a verifica dacă suntem pregătiți.

Am emis decretul de remaniere, ținând cont de propunerile formulare. Se revocă din funcția de membru al Guvernului, miniștrii Vasilescu, Andrușcă, Ivașcu, Cojocaru și Bran, se ia act de demisia ministrului Fifor și se numesc în funcția de membru al Guvernului următorii: domnul Leș, ministrul Apărării, domnul Budăi, ministrul Muncii, domnul Bădălău, ministrul Economiei, domnul Breaz, ministrul Culturii, domnul Petrescu, ministrul Comunicațiilor, domnul Matei, ministrul Tineretului și Sportului. Celelalte două propuneri le consider nepotrivite și vor fi refuzare. Depunerea jurământului va avea loc astăzi, la ora 15.30 (Ilan Laufer si Olguta Vasilescu)”, a spus Klaus Iohannis. 

Ceremonia de învestire a noilor miniştri va avea loc în această după-amiază, la Palatul Cotroceni. 

Sursa: Antena3 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis psd