x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Demisia lui Miclea - Postul ramane liber

Demisia lui Miclea - Postul ramane liber

de Elena Stanciu    |    13 Oct 2005   •   00:00

PD nu va face nici o nominalizare pentru Ministerul Educatiei pana cand problema bugetului alocat acestui domeniu nu se va rezolva pe fond, a declarat ieri liderul democrat, Emil Boc.
El a precizat ca democratii au decis sa nu faca o noua numire pentru a nu se intelege ca este vorba de un joc al PD. "Mircea Miclea nu a santajat Guvernul. Noi chiar vrem sa rezolvam aceasta problema. Cel mai probabil in cursul acestei saptamani chestiunea va fi discutata in cadrul Aliantei, urmand ca pana la finalul lunii octombrie sa discutam problema sumei alocate Educatiei in Parlament. Acest buget nu va fi chiar de 6% din PIB, dar el trebuie sa se apropie de 5% din PIB. Nu se poate considera o prioritate acest domeniu daca nu i se aloca destui bani", a mai spus liderul PD.

INTERIMAR. Boc a spus ca ramane la latitudinea premierului Tariceanu sa decida daca ii va permite lui Mircea Miclea sa ramana ministru pana la nominalizarea altcuiva sau daca va numi un interimar. Liderul PD a mai spus ca Mircea Miclea l-a sunat cu o jumatate de ora inainte de a-si inainta demisia premierului, pentru a-l anunta ce are de gand sa faca, iar convorbirea telefonica a durat aproape 20 de minute. "N-am reusit sa-l fac sa se razgandeasca si din cum il stiu pe Mircea Miclea, care este un om care pune pret pe onoare si pe cuvant, nu-si va schimba decizia nici daca se modifica bugetul", a mai spus Boc. (Elena Stanciu)

×
Subiecte în articol: politic